www.car.cz
 

Czech Truckfest - čtyři stovky kamiónů a velký nárůst diváků
     tisková zpráva


Na Czech Truckfest přijely čtyři stovky kamiónů
 
HRADEC KRÁLOVÉ – Přes čtyři stovky trucků přijely na letošní setkání řidičů a majitelů nákladních automobilů Czech Truckfest, které o víkendu hostilo  královéhradecké letiště. Ve srovnání s rokem předchozím je to navýšení o zhruba sto automobilů, po oba dny navštívilo akci kolem 14 tisíc diváků, tedy o dva tisíce více než loni. „Očekávali jsme nárůst, i když nám v neděli nepřálo počasí, tak nás překvapilo, že i přesto přišla spousta fanoušků motorismu,“ uvedl mluvčí akce Bohumil Roub.
 
Czech Truckfest při svém sobotním programu předvedl hned ve svém dopoledním úvodu především obyvatelům Hradce Králové svou „spanilou jízdu“, když několikakilometrová kolona nákladních vozů včetně závodních tahačů a trucků americké provenience proudila městem. Na bývalém vojenském letišti se pak odehrály kvalifikační jízdy ve sprintu na 220 metrů, při kterých nejlepší vozy sériové výroby byly schopny trať projet pod 14 sekund. V sobotním odpoledni rovněž proběhly kvalifikační boje na finále jízdy zručnosti.
 
V doprovodném programu měli pořadatelé pro diváky připraveny soutěže s věcnými cenami, velkého zájmu se dočkalo především malování dětí v klání o nejhezčí obrázek trucku, dospělí zase házeli heverem nebo na čas oplachtovávali návěs. Lahůdkou sobotního programu pak byl večerní rej osvětlených trucků na ploše letiště, které se stalo tradičně ozdobou akce. Největší atrakcí ale bylo bezesporu vystoupení holandského truckera Petera Verhoyena s jeho Jet truck show. „Velmi extravagantní Evropan totiž svou image postupuje divokému západu, sám vypadá jak rodilý Indián a tak vypadá i jeho truck značky Peterbilt. Nejenže má na sobě jednu tunu chromu, ale přimontovává k němu ještě tři raketové motory, které pak předvádějí jedinečnou ohňostrojnou show,“ přiblížil atmosféru show, která probíhala po oba dny, mluvčí Bohumil Roub.
 
Setkání truckerů z tuzemska i zahraničí si nenechali ujít ani závodníci evropského poháru tahačů, návštěvníky Truckfestu potěšili při předváděcích jízdách Adam Lacko z Český Telecom Prima Teamu, David Vršecký z týmu Buggyra nebo Frankie Vojtíšek jezdící za stáj Renaultu. Letošní setkání truckerů v Hradci Králové bylo zaměřeno i na airbrushové automobily, právě v této kategorii zvítězil se Scanií Pavel Hladík. Na předváděcí stojánce se ukázali rovněž trucktrialové vozy. Pro řidičky, stejně jako pro ženy, které se chtějí této profesi v budoucnu věnovat, byl určen Truckerský babinec.Během něj zhruba dvacítka profesionálních řidiček diskutovala o problémech žen za volantem.
 
 
tisk info
Viz též: www.truckfest.cz
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose