www.car.cz
 

Barumka: Arazim si upevnil průběžné vedení ve třídě
     tisková zpráva


Barum rallye byla opravdu náročnou zkouškou techniky i samotné posádky. Třídenní „maratón“ nebyl ani tak dlouhý, jako spíše zdlouhavý. Na jeho konci měla posádka Hella motosportu Arazim – Gál, velmi smíšené pocity. „Letošní Barumka neměla ten správný rytmus nebo se nám ho po celé tři dny nepodařilo najít. S výsledkem jsme nakonec spokojeni, hlavně že jsme za sebou udrželi Tibora Cserhalmiho. Výkony polských jezdců jsou pro nás hozenou rukavicích. Není to tak dlouho, co jsme je poráželi mi na jejich domácích tratích,“ posteskl si Julda Gál.

Páteční etapa by se dala nazvat spíše rozcvičkou pro všechny, kteří neabsolvovali shake-down. Mezi produkčními vozy byly v cíli etapy jen minimální rozdíly. Zato sobota se ukázala jako rozhodující. Z vedoucího místa odstoupil Kuzaj, chybovali Štajf i Czerhalmi.

„V sobotu jsme se trochu trápili s autem. Rozbitý Troják nás utvrdil v rozhodnutí, na další sezónu kompletně vyměnit podvozek. Stávající se nám nedaří vyladit a hledáme se téměř každý závod. Auto funguje luxusně na čistých asfaltech, ale na rozbitém a uskákaném máme stále problém. Byla místa, kde jsme jezdili dříve naplno, ale teď jsem to nemohl uřídit,“ postěžoval si jezdec. Přesto se posádka udržela na třetím místě mezi produkčními vozy za Polákem Solowowem a zlínským Jandíkem.

„V neděli jsme zkusili zatáhnout, ale efekt z první RZ nebyl podle očekávání. Smířili jsme se se třetím místem a soustředili se na dojetí. Nečekaná jezdecká chyba Solowowa nás posunula ještě o jedno místo dopředu. Problémy se však nevyhnuly ani nám. Na poslední RZ jsme měli pomalý defekt a více jak 10 km jsme jeli pouze po ráfku. Hlídali jsme si zpětné zrcátko a věděli, že když tam uvidíme Jindru Štolfu bude zle! Naštěstí jsme neudělali žádnou chybu ztratili „pouze“ půl druhé minuty a jedno místo v absolutním pořadí. Alespoň, že škoda na voze byla minimální.“ shrnul závěrečnou etapu Václav Arazim.

 


tisk info

AP press


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose