www.car.cz
 

Vyškov: Szabó cíl neviděl, ale optimismus neztrácí
     tisková zpráva


Viktor Szabó neztrácí optimismus
 
            Po dvou, pro tým domácích, soutěžích se šampionát rallysprintů přesunul na Moravu. Ani ve Vyškově, na Böttcher rally, nemohla plzeňská posádka Szabó – Ježek chybět. Na start se opět postavila s octávií EVO II týmu Profiko a i přes tvrdou konkurenci doufala v úspěch.  „Chceme už od začátku nasadit rychlé tempo a zkusit potrápit ostatní posádky s vozy WRC,“ svěřoval se před startem Viktor, kterému se při minulých dvou podnicích mistrovství ČR ve sprintrally konečně podařilo projet cílovou rampou.
 
            Stanovená taktika slavila zpočátku úspěch. První rychlostní zkouška s názvem Orlovická se týmu AMK Greit vydařila a pátý čas byl povzbuzením do dalšího průběhu závodu. „Cítil jsem ještě rezervy a proto jsem věřil, že můžeme ještě přidat,“ těšil se na následující kilometry pilot. Už na druhém testu se ale začaly projevovat technické potíže s dodávkou paliva. „Na druhé rychlostní zkoušce sebou vůz v některých prudších zatáčkách škubal, přesto jsme ji ještě zvládli bez větších časových ztrát a nesnází. Na třetí vložce ale už začal motor ve vracácích zhasínat a bylo jasné, že daleko nedojedeme. V polovině čtvrtého testu se auto definitivně zastavilo a my jsme museli kvůli poruše na palivovém systému odstoupit,“ popsal další martyrium jezdec.
 
 „Letošní sezónu jsme měli v plánu absolvovat jako takovou autoškolu s vozem WRC, ale dopadlo to poněkud jinak. S wéercéčkem mám odjeto hodně málo kilometrů a to ještě většinou s technickými problémy. Přesto neztrácíme v týmu optimismus, určitě bude líp,“ nepochybuje Viktor a hodnotí své vystoupení ve Vyškově:  „Když vezmu v potaz, že jsme jeli s autem o jednu generaci starším, než je to Volfovo, pro kterého je Vyškov navíc domácí soutěží,  a ještě nepoměrně modernější jsou vozy ostatních konkurentů, tak jsem s prvními dvěma časy spokojený. Přeci jen jsem stále ještě za volantem WRC začátečník.“  
 
Poslednímu závodu sezóny „malých“ soutěží je v kalendáři rezervováno datum 3. října, i tým AMK Greit zamíří v tento den na rychlostní testy v okolí Sosnové.          
                          
        tisková informace
-Vicky- Media Productions  
         

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose