www.car.cz
 

Vyškov: Další bronz pro tým získali Poživil s Ježkem a s feldou
     tisková zpráva


Posádka stáje Defend-Lock motorsport v sezóně podruhé bodovala

Letošní vydařená série týmu Defend-Lock motorsport v mistrovství České republiky ve sprintrallye nebyla přerušena ani v předposledním podniku šampionátu, kterým byla Böttcher rallye Vyškov. Úspěšnou bilanci tentokrát doplnili Milan Poživil s Radkem Ježkem, kteří s automobilem Škoda Felicia Kit Car 1600 získali bronz ve třídě A do 1600 ccm.

Ústecko-liberecká posádka do šampionátu zasáhla po delší pauze, když z důvodů zdravotních problémů jezdce musela vynechat dvě soutěže. Podle očekávání proto dvojice na začátek jednodenní rallye nezvolila okamžitě maximální tempo, začala s rezervou, ale přitom si udržovala kontakt se soupeři. Po prvních měřených kilometrech Poživilovi s Ježkem patřila čtvrtá pozice v klasifikaci třídy a po dvou rychlostních zkouškách dvojice postoupila na třetí příčku, kterou si pak udržela až do cíle. "Po delší přestávce jsme se opět museli rozjíždět a dostat se do tempa.

Nebylo to snadné, pauza byla znát, navíc trať vyškovské rallye byla opravdu těžká," konstatoval čtyřicetiletý jezdec. "Chtěli jsme si dojet zase pro dobrý výsledek a jsem rád, že se nám to podařilo. Po postupu na třetí pozici jsme se snažili neudělat zásadní chybu, abychom se zbytečně o bronz nepřipravili. Třetí místo považuji za solidní. Měl jsem v průběhu rallye dobrý pocit i z auta, které fungovalo bez potíží," dodal Poživil.

Dalším posádkám týmu ve vyškovském sprintu štěstí nepřálo. Vlastimil Brůzl s Petrem Němcem s vozem Škoda Felicia Kit Car 1600 začali soutěž na druhé pozici v klasifikaci třídy A do 1600 ccm a osmé příčce ve skupině A. Na třetí rychlostní zkoušce ovšem posádka přišla o šanci získat další medailový úspěch v sezóně, když ji zastavila porucha převodovky. Ještě kratší učinkování měli v šestém mistrovském sprintu Radek Řehák a Martin Běhula, když se svoji Škodou Felicia Kit Car 1400 na úvodním měřeném úseku zavadili předním kolem o kus betonu a následně museli odstoupit s poškozeným řízením.

tisk inf


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose