www.car.cz
 

Tvrdé vycházející slunce: Jakub Smrž v Pacifiku daleko vzadu
     tisková zpráva


Pěkně tvrdý východ slunce zaznamenal Jakub Smrž při úvodním tréninku Pacifické Grand Prix, a tak mu patří prozatímní neuspokojivá 26. příčka  
 
U náš ještě ani pořádně nevyšlo slunce a v japonském Motegi měl seriál MotoGP za sebou již první kvalifikační den. Prakticky tím bylo odstartováno velmi náročné zámořské turné MotoGP po dálném Východě, Asii a Austrálii, kam se jezdci a realizační týmy na další čtyři závody odstěhují před závěrečným finále ve španělské Valencii. Jakub Smrž hned v úvodním volném tréninku okusil tvrdost japonského asfaltu. Otřesen a za pomoci medikamentů však nastoupil i do odpolední první kvalifikace, ve které nejenže překonal obrovské bolesti hlavy, ale dokázal i o trošičku vylepšit i své osobní maximum ze závodiště v Motegi.
 
Jakub Smrž:
V prvním ranním tréninku jsem toho moc nenajezdil. Na druhém mezičase jsem v pátém kole dostal z výjezdu high sider. Motorka se roztancovala, high sider se mi podařilo ustát, ale pádu jsem se nakonec stejně nevyhnul. Moc si toho následně nepamatuji, protože ta rána do hlavy byla asi hodně velká. Ještě 20 minut po tréninku jsem nebyl schopen ostře vidět. Mám navíc ještě trochu odřený loket, ale to je v porovnání s bolestmi hlavy maličkost.
 
I přes pouhá čtyři kola jsme však provedli nějaké  změny na pérování před měřeným tréninkem, jenž jsem začal opravdu opatrně. Dr. Costa mi sice něco naordinoval, ale cítil jsem, že mi to moc nepomohlo. Postupně jsem se dostal na stejné časy, které jsem tady zajížděl loni a poslední kolo znamenalo vylepšení mého loňského maxima z kvalifikace o 0,4 sec. Jsem hodně nespokojen, protože jsem se kvůli bolestem hlavy nemohl soustředit. Dělal jsem moc chyb a celá ta jízda byla taková unavená. Tak jsem raději ani moc nebláznil, abych kvůli hloupé chybě znova neupadl. Doufám, že zítra bude hezky a mě o hodně lépe“.
 
 
Pořadí po 1. kvalifikaci:
1  Sebastian PORTO     APRILIA     1.52,550
2  Yuki TAKAHASHI      HONDA      1.52,638       
3  Toni ELIAS                HONDA       1.52,645
4  Alex DE ANGELIS     APRILIA     1.52, 809
5  Randy DE PUNIET    APRILIA      1.52,817 
….
26  Jakub SMRŽ             HONDA      1.56,043 / - 3,493/ odstup od prvního v pořadí      
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose