www.car.cz
 

Superfund Euro F3000 Series – Na Zolderu bylo rušno
     Vladimír Rožánek


Osmý letošní podnik Superfund Euro F3000 Series hostil belgický okruh v Zolderu.
Na jezdce, jichž se sešlo 14, čekalo 38 kol na 3.977m dlouhém okruhu. Stále nám ve startovním poli chybí Power Tech a Zele Racing, ale snad je ještě letos uvidíme.
 
Scuderia Fama přivezla dva vozy, jeden pilotoval nováček z minulého závodu De Pourtales z Francie a druhý navrátilec do teamu Belgičan L. Deman. Nováčka v letošním Superfund Euro F3000 představila stáj Euro 3000 Racing, kde vedle M. Laudy stanul na startovním roštu Matteo Meneghello z italské Padovy, který se letos většinu času věnoval Eurocupu formule Renault V6.
 
Hned po startu se ujal vedení Rakušan Norbert Siedler, který si ho udržoval až do cíle. Hned po pár metrech si to namířil za přispění soupeřů do kačírku 3 muž z kvalifikace Brit Llloyd a šance na vítězství byla ta tam, vítězství z Dijonu tak nezopakoval.
 
Norbert Siedler v Brně 2004 @ foto Holub
 
Na čele tedy jezdil Siedler, druhý Reid a za ním Pastorelli s Tuta Rochou. Pastorelli si na začátku závodu stihl poškodit přední křídlo, ale do boxů se mu nechtělo. Ovšem souboj s Auingerem už tak jemně nedopadl. Rakušan Auinger o Pastorelliho brnkl, sám se při tom roztočil a zadním kolem znovu udeřil Pastorelliho, tentokráte již naposled. Po nezaviněných velmi nebezpečně vyhlížejících hodinách, závod pro Pastorelliho definitivně skončil. Auinger s poškozeným závěsem pokračovat taktéž nemohl a na řadu přišel Safety Car. Po restartu se opět na čele držel Siedler, za ním Reid a Tuta Rocha. Po chvíli skončili naděje také pro Belgičana Hodenqua. Ten v jedné ze zatáček dostal smyk a po nárazu do bariéry se snažil vrátit na trať, ale zhasl mu při couvání motor. Na to Brazilec Khodair po čelním nárazu zcela zdemoloval přední část vozu. Mathias Lauda se tak posunul až na čtvrté místo.
 
První místo tedy stylem start cíl po zásluze vyhrál Rakušan Siedler, kterému se několik letošních závodů, kvůli kolizím nevyvedlo, jinak by jich už po vyhraných kvalifikacích jistě nasbíral více. Druhé místo už s více jak 9 vteřinovým odstupem zajel Novozélanďan Reid, letošní vítěz z Donningtonu. Pro zbylých 3000 euro si zajel Brazilec Tuta Rocha. Vítěz Siedler si připsal na svůj účet 10000 Euro, Reid 5000 Euro.
 
Výsledky Superfund Euro F3000 Series – Zolder Belgie:
 
Norbert Siedler A – ADM Motorsport
Johnny Reid NZ – John Village Automotive
Christiano Tuta Rocha BRA – Euronova Racing
Mathias Lauda A – Euro 3000 Racing
Fabrizio Del Monte ITA – GP Racing
Fausto Ippoliti ITA – Draco Jun. Racing Team
Matteo Meneghello ITA – Euro 3000 Racing
Thor Graves GB – GP Racing
Loic Deman B – Scuderia Fama –1 kolo
 
Celkově si stále udržuje vedení Del Monte, druhý Pastorelli, který nedojel, ztrácí již 12 bodů a na třetí místo se vítězstvím v Zolderu vyhoupl Siedler a dělí se o něj s Reidem. Na druhého Pastorelliho ztrácí dalších pět cenných bodů.
 
 
Na zisk Super licence tak již pomalu může pomýšlet Ital Del Monte.
31. Října se jede další závod v Cagliari na italském městském okruhu.
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose