www.car.cz
 

Oskar Beneš dozávodil. Prodával extázi ??
     Pavel Jelínek


Český automobilový závodník Oskar Beneš zřejmě dozávodil - v minulých dnech byl zatčen v Rakousku v souvislosti se zátahem na prodejce taneční drogy extáze. Celkem  bylo při akci zajištěno 13 osob a extáze za zhruba sedm milionů dolarů.

Oskar Beneš jezdil  kromě domácího  šampionátu také mistrovství Evropy.

Přidáváme i oficiální tiskovou zprávu k akci :

Extáze docestovala
 
Policejní prezidium ČR
V Praze 20. září 2004
 
por. Bc. Lucie Uhlířová
tiskové oddělení
Policejního prezidia ČR
 Tisková zpráva k operaci Národní protidrogové centrály "HAIM"
 
 
 
     Na území České republiky působila skupina osob - občanů ČR a Izraele, která organizovala nákup tablet extáze v různých evropských zemích a drogu následně pašovala do USA za přímé a aktivní pomoci osob české národnosti dlouhodobě žijících v USA. V Los Angeles tablety extáze odebírala skupina pachatelů vedená 29-letým občanem Izraele Marcianem alias Lucky. V průběhu vyšetřování, které bylo vedeno na území USA pod krycím názvem "MONEY MAN", bylo zadrženo více než 300 tisíc kusů tablet, jejichž prodejní cena na černém trhu je odhadována na téměř 7 milionů amerických dolarů. Operace vyvrcholila v minulých dnech, kdy bylo na území USA zatčeno celkem devět osob včetně 29-letého šéfa organizace.

     Dne 13. září došlo k zatčení dvou občanů ČR v rakouském Grazu při přebírání finanční hotovosti za prodej více než 130 tisíc kusů tablet, ke kterému došlo týž den v USA. Jednalo se 44-letého soukromého podnikatele a úspěšného automobilového závodníka a padesátiletého soukromého podnikatele. Dne 14. září byl v Praze zatčen v nákupním centru Zlatý Anděl na Smíchově detektivy Národní protidrogové centrály 30-letý občan Izraele, soukromý podnikatel a zároveň organizátor celé skupiny.

     V rámci operace působili po určitou dobu jako koordinátoři přímo na území USA dva pracovníci Národní protidrogové centrály. Na všechny osoby zadržené mimo území USA byl vydán mezinárodní zatykač, osoba zadržená v ČR je nyní umístěna ve vydávací vazbě.

     Ve Spojených státech amerických hrozí zadrženým osobám, budou-li uznány vinnými, až třicetiletý trest odnětí svobody.

     Akce "HAIM" může být právem považována za vzorový příklad mezinárodní policejní spolupráce.
 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose