www.car.cz
 

Pech si na Příbram přiveze tovární Focus RS WRC 2004
     Pavel Jelínek


Jak již jsme stručně  a neoficiálně informovali, fandové automobilových soutěží sice uvidí v závěru tohoto týdne minimálně  o dva vozy WRC méně, nicméně naopak  uvidí českou premiéru Fordu Focus RS WRC 04. Ve víkendovém  předposledním dílu českého šampionátu dvoudenních rallye v okolí Příbrami totiž tento dokonce tovární speciál předvede úřadující mistr Václav Pech.

"Problém" je totiž v tom, že pozice na  čele  šampionátu je po Barum rallye  zcela vyrovnaná a oba jezdci mají stejný  počet bodů. O titul by sice ještě mohli bojovat  tři jezdci, ale zdá se, že Roman Kresta dobrovolně z boje vystupuje, jak jsme před několika dny  informovali  zde. (Roman Kresta už nechce titul. Příbram překvapivě NEPOJEDE)

Jelikož získat uvedený speciál nebylo vůbec jednoduché, u Pechů uvažovali i o konkurenční, ale rovněž velmi rychlé značce -  o nejnovější verzi Subaru Impreza WRC. Právě to možná přispělo ke změně názoru  Angličanů, kteří nakonec vůz  přislíbili. Kdo  by neměl zájem o tři  tituly v řadě v tak kvalitně obsazeném šampionátu, jako je ten český.

I když minulé soutěže ukázaly, že Jan Kopecký s tovární Fabií WRC je velmi silný soupeř. Jeho vůz sice v  MS mezi  elitou na výraznější  úspěch stále  nemá, nicméně opravdu došlo  k jeho výraznému  zlepšení a zrychlení. Jedině  ve spojení s Kopeckým zatím Fábie září a  ukazuje své kvality - a zároveň straší soupeře.

Vůz Ford Focus RS WRC 04 bude poslední specifikace 2004, ale  bližší podrobnosti zatím  nevíme. Nevýhodou  ovšem je, že do ČR vůz  dozazí až  vlastně těsně před startem  Příbrami, údajně až  ve čtvrtek večer.  Plzeňský jezdec tak nebude  mít příliš mnoho prostoru na seznámení se s vozem a v tom má Kopecký náskok.

Uvidíme, jak víkendový souboj dopadne. Uvedená informace je  neoficiální, ale z důverného a dobře informovaého zdroje. Každým dnem očekáváme oficiální  tiskovou  zprávu,  z níž se  snad  fandové dozvědí mnohem více.

Pavel Jelínek


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose