www.car.cz
 

OMV buduje v Evropě infrastrukturu čerpacích stanic AdBlue
     tisková zpráva


OMV buduje v Evropě infrastrukturu čerpacích stanic AdBlue pro nákladní automobily s nízkou hladinou emisí

OMV, přední ropná a plynárenská skupina ve střední Evropě, rozšiřuje poskytování služeb na svých 1 784 čerpacích stanic ve dvanácti zemích o nabídku směsi AdBlue (sloučenina pro redukci oxidů dusíku). OMV tímto zajistí pokrytí rostoucí poptávky po této směsi, a přispěje tak k ochraně životního prostředí. S novou směsí s přídatkem močoviny AdBlue se emise částic z dieselových motorů nákladních automobilů sníží o 80 %, emise oxidu dusného o třetinu a spotřeba paliva se sníží o 7%. Po otevření první AdBlue čerpací stanice na světě v roce 2003 se do konce roku 2007 plánuje rozšíření o 67 stanic. OMV jako průkopník v Evropě buduje infrastrukturu čerpacích stanic AdBlue pro nákladní automobily s technologií SCR (selektivní katalytická reakce), která bude dostupná od konce roku 2004.
 
V březnu 2003 OMV otevřela první AdBlue čerpací stanici na světě v bavorském městě Dingolfing. Cílem je vytvořit komplexní infrastrukturu a spolehlivě dodávat směs AdBlue pro tranzitní dopravu ve střední Evropě. Do roku 2007 bude v jižním Německu šest čerpacích stanic AdBlue a v Rakousku jich bude 14. V Maďarsku je v plánu 13 stanic a v České republice 10. Současně s dalšími čerpacími stanicemi v Bulharsku, Chorvatsku, Itálii, Rumunsku, Slovensku, Slovinsku a Jugoslávii bude mít OMV na konci první fáze rozšíření v roce 2007 evropskou síť 67 čerpacích stanic AdBlue.
 

Německo – největší trh s AdBlue v Evropě

S předpokládaným podílem 23,1 % evropské poptávky 3,5 milionů tun v roce 2012 bude Německo největším trhem s AdBlue v Evropě.
 

OMV – světový lídr ve vývoji technologie AdBlue

Po dobu více než deseti let vede stoprocentně vlastněná dceřiná společnost OMV Agrolinz Melamin International společně s výrobci komerčních vozidel vývoj technologie AdBlue. To umožnilo OMV upevnit roli průkopníka v minimalizaci škodlivých emisí nákladních automobilů. Proces SCR pro úpravu zplodin z komerčních vozidel je v současnosti ve fázi vývoje. První nákladní automobily s technologií AdBlue se budou dodávat na konci roku 2004.
 
Další informace vám poskytne:
 
OMV
Tisk:                                        Bettina Gneisz Tel.: +43 (1) 40 440-21660;
                                               E-Mail: bettina.gneisz@omv.com
                                             Thomas Huemer Tel.: +43 (1) 40 440-21660;
                                               E-Mail: thomas.huemer@omv.com
Internet:                                   http://www.omv.com
 
tisk info
Ewing Public Relations                                 
Hana Laníková, Praha

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose