www.car.cz
 

Supersprint Challenge podruhé v Brně s Otou Krámským na startu.
     Vladimír Rožánek


Již podruhé se na brněnském automotodromu letos setkáme se Supersprint Challenge. Tyto závody jsme již měli letos možnost vidět na Jarní ceně Brna a v Mostě při Transgas Supersprint Challenge víkendu. V sérii spolu letos startují silné prototypy skupin CN a C3, dohromady s formulemi F3000 a slabšími dvoulitrovými monoposty.
 
Jak jsme během roku viděli, startují zde také čeští závodníci, kteří byli smeteni z divize 4 MMČR. Michal Dolák se již vloni proháněl po okruzích se svým strojem PRC S98 BMW a zle tam zatápěl Charouzovi s Mercedesem DTM. Letos bojuje tento mladý mostecký závodník se svým PRC v Supersprint Challenge – divizi 1. Tam nemá na růžích ustláno, když jeho soupeři disponují silnějšími motory. Zatím mu patří 3 místo v D1, tak budeme v brně držet palce. Lepí se na něj jak Gerd Beisel s PRC Mugen, tak vozy Jade Chrysler.
 
Sabrina Hungebuhler s Osellou v Brně 04 @ foto Vláďa R
 
Dalším českým jezdce, kterého známe z MMČR D4 je Martin Vondrák. Jeho červené PRC Alfa Romeo CN, bojuje ve slabší prototypové divizi 2. škoda nepovedeného závodu v Dijonu a Salzburgringu, body v této velmi silně obsazené divizi 2 velmi scházejí. Prozatímní 6. místo v D2, se ale může ještě změnit, po Brně následují ještě dva závody na německém Hockenheimu.
 
Kamila Stará startující na Jaře s Pfeifrovým PRC Opel, se zřejmě brněnského závodu nezúčastní, rozbitá převodovka z Mostu, se zřejmě nestihne dát dohromady. Michal Pavlík po útrpném představení s PRC 04 v Mostě svůj vůz odevzdal zpět majitelům a bude vyčkávat na další již na jaře naslibovanou zbraň.
 
Tessitore v Mostě 04 @ foto Vláďa R
 
Na Jaře jsme v Brně viděli také Editu Práškovou se Škodou Baghira 720. Tento vůz již ale novým strojům PRC nemůže konkurovat, a tak se mladá závodnice rozhodla ukázat brněnským divákům stroj Chevron F2. Budeme držet palce, aby se okruhová premiéra vydařila. S formulí Eufra F3 letos poměrně úspěšně startuje Lubomír Glogar, prozatím drží pěkné 3. místo v divizi 4, kde startují vozy do 2000ccm.
 
Okruhového svezení letos také využije dvojice našich vrchařských speciálů. Na startu v Brně bychom měli vidět jak Osellu BMW K-04 Otakara Krámského, tak Lucchini P3 BMW ze stáje GSM Miloše Beneše. Okruhovou premiéru s Lucchini by v tomto případě měl absolvovat jezdec Stejskal, a pokud vše dobře dopadne, mohli bychom stroj Lucchini potkávat v Supersprint Challenge i napřesrok.
 
Miloš Beneš Lanškroun 04
 
Zapomenout v souvislosti se Supersprint Challenge nesmíme na vozy F3000, které pravidelně bojují na špici startovního pole. Rakušan Milavec, jarní brněnský vítěz, se bude snažit uhájit svůj náskok na čele D3, před Němcem Wagnerem, kde je mezi nimi jen 12 bodový rozdíl. Zrychlují také Buttner s Reynardem Mader a Monbaron s Reynardem Judd, takže se máme při brněnském Supersprintu na co těšit.
 
Prozatímní pořadí v Supersprint Challenge:
 
Divize 1 Sport Prototyp Cars
 
Payr Wolfgang F - PRC  BMW 3,2 160
Pedrazza Emanuel A - PRC  Ford 3,5 DFR 117
Dolak Michal CZ - PRC  BMW 3,0 98
 
Divize 2 Sport Cars light
 
Stricker Burkhard CH – PRC Opel 2,0 146
Hallau Georg D - PRC Opel 2,0 133
"Tessitore" SLO - PRC Opel 2,0 105
 
Divize 3 Formel F3000
 
Milavec Peter  A – Lola 92/50 Audi Turbo 146
Wagner Arnold D - Reynard  Zytek 134
Monbaron Jean-Claude CH - Reynard Judd     123
 
Divize 4 Formel Light 2000
 
Wolfert Thomas D - Formel König 135
Baierle Marcel D - Formel König 130
Glogar Lubomir CZ - Eufra Opel F3 120
 
Podrobnější pořadí naleznete zde
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose