www.car.cz
 

Tak skvělý závod jsme potřebovali- chválí čtvrté místo v ME Filla
     tisková zpráva


Schleiz (Německo) – Předposlední závod mistrovství Evropy přinesl týmu Šrámek racing promotion cenné body. Michal Filla po dramatické koncovce dojel na čtvrtém místě!

Poslední zářijové kolo seriálu mistrovství Evropy se přesunulo na zčásti přírodní okruh v německém Schleizu nedaleko českých hranic. Přestože jezdec Šrámek racing promotion jel na této trati poprvé, už v pátečních volných trénincích ukázal, že mu okruh vyhovuje. Na kvalifikaci tak tým čekal s dobrými vyhlídkami.

První kvalifikace znamenala pro Michala oproti volnému tréninku opět zrychlení a to znamenalo páté místo. Do druhé kvalifikace prošla Michalova Yamaha jiným nastavením mimo jiné také převodovky a opět se dalo očekávat zlepšení času. V pátém kole, ale přišly technické potíže – praskl jeden píst a tým musel kvalifikaci předčasně ukončit. To Michala posunulo až na sedmé místo. Mechanika pak čekalo mnoho práce.

Na startovním roštu tedy Michal stanul na sedmém místě. Počasí bylo po celý den proměnlivé a nad německým okruhem každou chvilku spadla nějaká ta kapka. Samotný závod, který se jel na 21 kol, byl nakonec suchý. Po startu se Michal Filla pohyboval na pomezí osmého místa v souboji s Dánem Aggerholmem. Postupem času však dva jezdci před Michalem havarovali a on se díky tomu posunul na šestou pozici.

Zhruba v polovině závodu začal ztrácet jeho pronásledovatel Aggerholm. Michal se začal pomalu přibližovat trojici Watz (Švéd), Lougher (Brit), Lakerveld (Holanďan). Podařilo se mu nasadit skvělé tempo a zajíždět velice rychlé časy. Tím stáhnul pětivteřinový náskok a tři kola před cílem předjel Brita. Holanďana Lakervelda si chystal a zaútočil na něj v infarktovém závěru v posledním kole! Útok se mu povedl a jezdec Šrámek racing promotion si dojel pro skvělé čtvrté místo a třináct bodů, se ztrátou na třetího Waltze jen tří vteřin.

Byl to skvělý závod, velmi dramatický a napínavý až do posledního kola. Takový závod, který by nás zvednul jsme už dlouho já i tým potřebovali,“ okomentoval svůj výkon Michal Filla.

Posledním podnikem letošního mistrovství Evropy je závod ve španělské Cartageně, který se jede druhý říjnový víkend.

tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose