www.car.cz
 

Okruhové ME bude světové, přibude tovární tým Chevrolet
     Pavel Jelínek


Zajímavá zpráva přichází od pořadatelů Mistrovství Evropy cestovních vozů. Do šampionátu, který od příštího roku bude mít dokonce statut světového mistrovství, totiž vstoupí tovární tým Chevrolet, konkrétně zastoupený evropskou pobočkou firmy. Počítá se s nasazením tří vozů Chevrolet Nubira, jména jezdců zatím nejsou známa.

Vůz je vystaven na autosalónu v Paříži, fotografie je možno si prohlédnot zde. Partnerem Chevroletu bude anglický tým RML, který v letošní sezóně nasazuje vozy Saleen do šampionátu FIA GT, MG Lola do Le Mans Endurance Series a také Seaty v anglickém mistrovství cestovních vozů BTCC. Připomeňme, že automobil Chevrolet se v evropském mistrovství objevil již v roce 1981, jednalo se o krásný Chevrolet Camaro italského týmu Luigi, s nímž se i u nás v Brně představila dámská posádka Lella Lombardiová - Anna Cambiaghiová.

V sezóně, ve které Škoda získala prvenství v hodnocení značek, se však Chevroletům vůbec nedařilo, mezi značkami dokonce skončil poslední, a italský tým hned roku následujícího přezbrojil na Alfy Romeo.

Kamil Dušek

www.car.cz

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose