www.car.cz
 

Petákova studená koupel ve Staré vodě a následný výlov
     tisková zpráva


Jak po celý rok Pepíkovi Petákovi vše vycházelo, tak na domácí soutěži v Příbrami se k němu obrátilo štěstí zády. I když, vše je relativní... Při troše smůly mohlo přistání v potoce skončit podstatně většími škodami, než jen na technice. Na páté rychlostní zkoušce se od pravého předního kola ozval zvuk, který nevěstil nic dobrého. Hned potom sebou auto cuklo doleva, prorazilo zábradlí a skončilo pod mostem v potoce.
 
Takhle si Pepík s Alenou asi loučení s veleúspěšným Peugeotem 306 Maxi nepředstavovali. Autem, které je letos doposud dovezlo vždy v pořádku do cíle na jednom ze stupňů pro vítěze a většinou na tom nejvyšším, se krátce po startu páté rychlostní zkoušky na Rallye Příbram proháněla několik hodin voda místního potoka. Jak k tomu došlo? Právě ve chvíli kdy se jasně vedoucí posádka skupiny A probojovala do první desítky a chystala se k útoku na Jana Votavu, Antonína Bergera a snad i v enkách vedoucího Václava Arazima, došlo na jejich autě k vůbec první letošní technické závadě. Neovladatelný stroj prorazil zábradlí a spadl z mostu do potoka. Pepík s Alenou, když nebudeme počítat mokro v botách a bolesti za krkem, které jsou v podobných situacích obvyklé, vyvázli z havárie bez zranění a velké škody snad nejsou ani na agregátech jejich auta.
 
Vše však mohlo dopadnout podstatně hůře, kdyby třeba zábradlí kladlo větší odpor, nebo kdyby se peugeot cestou do vody převrátil na střechu. Varováním by měla být tato událost i pro diváky, protože i na takto vždy pečlivě připraveném voze může, jak bylo vidět, dojít k nepředvídané technické závadě a pak se z něj stane neovladatelné monstrum, které si jede kam chce. Ani se nechce pomyslet na to, co by se stalo, kdyby k podobné události došlo na konci některé z dlouhých rovinek, kde nezřídka bývají únikové prostory zaplněny diváky, nebo dokonce automobily.
 
Mechanici Hroch Rally Teamu se prakticky ihned po vylovení auta odebrali do, jen několik kilometrů vzdálené dílny, kde proběhly nezbytné operace známé z filmu Jáchyme hoď ho do stroje, tedy odbahnění, vysušení. Potom jednotlivé díly a agregáty pokračovaly na repasi tak, aby byl maxík opět připraven na další soutěže.
 
A jak vidí svou situaci Pepík Peták? „Tak hlavní je, že jsme z toho vylezli celí a že se nic nestalo ani nikomu jinému. Letos už doma další start neplánujeme. Hledáme náhradu za tohle auto. Máme několik variant, ale zatím nemůžu říct přesně ani co bude s třistašestkou, ani co bude místo ní.“
 
 
Milan Hauer
Motorsport review
TISKOVÁ INFORMACE HROCH RALLY TEAMU

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose