www.car.cz
 

IRL: Tomáš Enge oficiálně potvrzen u Patricka pro rok 2005
     tisková zpráva


Tomáš Enge byl dnes oficiálně potvrzen jako jezdec týmu Patrick Racing pro rok 2005, partneři uplatnili opci, kterou na českého jezdce měli do konce letošního roku. BPA sport marketing a.s. zároveň získala vysílací práva na závody IRL pro zbytek letošní a celou příští sezonu.

Definitivnímu rozhodnutí předcházelo dlouhé noční jednání Engeho manažera Antonína Charouze a partnerů v podobě zástupců General Motors a Patrick Racing. Konečné rozhodnutí padlo až dnes kolem šesté hodiny ranní. Partneři původně chtěli prodloužit termín pro uplatnění opce na příští sezonu až po Engeho dvou letošních závodech, ale nakonec vstoupila v platnost původní verze a český jezdec příští rok pojede IRL. Enge má jistotu příští sezony, na další dva roky mají partneři opci, kterou musí uplatnit nejpozději do konce září předcházejícího roku. S pomocí Pata Patricka se rovněž podařilo získat TV práva pro českou republiku na zbývající letošní závody i příští rok, poslední dva závody sezony bude vysílat TV Galaxie, pro rok 2005 je ve hře i TV Prima.
 
Antonín Charouz: Jsem velmi rád, že se to povedlo, protože spousta lidí už Tomášovi nevěřila. Zároveň je to pro mě i určitá satisfakce vůči novinářům a fanouškům, kteří mě po stažení Tomáše z rallye kritizovali, že jsem mu zničil kariéru. Rád bych pozval fanoušky ke sledování závodu, který co do napínavosti převyšuje F1.  Závody IRL mají svá specifika, jako třeba předjíždění ze vzduchové kapsy nebo v klopených zatáčkách, časté jsou žluté fáze a rovněž zastávky v boxech vypadají jinak, než jak je známe z evropských závodů.“
 
Tomáš Enge: „Jsem velmi rád, že mám o příští sezóně jasno a udělám vše proto, abych se General Motors a panu Patrickovi odvděčil za projevenou důvěru. Letošní dva závody jsou ideální příležitostí k poznání prostředí a získání zkušeností, abychom do příští sezóny mohli vstoupit co nejlépe připraveni.
 
BPA

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose