www.car.cz
 

Pospa team získal na Rally Rožnava poháry nejcennější
     tisková zpráva


O tomto víkendu se Pospíšil s Vajíkem postavili na start V.Rally Rožňava, součásti Mistrovství Slovenské republiky i Česko Slovenské trofeje. Cílem bylo bodovým ziskem udržet alespoň teoretickou šanci na obhajobu „2-litrového“ titulu ve sk.A před rozhodující soutěží v Nitře.
 
Úvodní RZ byla koncipována jako městský okruh s proměnným povrchem,klouzavý asfalt znamenal divoké smyky a bavící se diváky ale až 3.místo za Haluškou na kitovém Seatu a Veszprémim na Peugeotu.Škultéty na dalším Peugeotu byl o 14s pozadu,v hloubi startovního pole zůstal Vlasatý se Seatem Cupra.Na RZ 2 Pospíšil dostal nebezpečný „pomalý“ defekt, zvolnění tempa se ukázalo jako optimální,neboť k totální destrukci pneumatiky došlo téměř přesně na cílové fotobuňce.
 
Problémy však měl i Veszprémi,který zůstal pozadu o 17s.Kvůli hrozícím přeháňkám však v rezervách Hondy byly „média“,posádka tak přezouvala obě přední kola a RZ 3 v této konfiguraci byla spíš trápením.Druhý průjezd městským okruhem byl osudným vedoucímu Haluškovi,Pospíšil si zde naopak vytvořil rozhodující náskok před dotírajícím Škultétym i Veszprémim,Vlasatý v té době již zaostával o minuty.Na posledních RZ  bylo spíše otázkou při rozumném tempu zaručujícím pořadí neudělat chybu nebo defekt, i na poslední RZ však Škultéty „dostal“ 2s a Pospíšil s Vajíkem se tak mohli radovat z vítězství ve třídě v Mistrovství Slovenské republiky i ve třídě v Česko -Slovenské trofeji,posádce náleží i stříbrný pohár za umístění v ČST ve sk.A do 2000ccm,který lehce zmatení pořadatelé přislíbili zaslat dodatečně.
 
Podstatný je však bodový zisk v MSR,který posádku staví do vedení třídy a i druhé místo za případně vítězným Haluškou na poslední soutěži  by posádce stačilo k obhajobě mistrovského titulu z let 2002 i 2003.
 
 
POSPA Rally Team
foto J.Kopecká
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose