www.car.cz
 

Supersprint Challenge – dva víkendy na Hockenheimu uzavřou sezónu
     Vladimír Rožánek


Letošní sezóna Supersprint Challenge, kde startují jak formule, tak i prototypy, se nachýlila k závěru. Jezdce tohoto seriálu čekají poslední dva závodní víkendy na okruhu v německém Hockenheimu. První z nich připravili organizátoři na tento víkend. Na posledním závodě Supersprint Challenge v Brně jsme měli možnost vidět 31 strojů, a tak se na Hockenheimu mají němečtí diváci na co těšit.
 
Zrovna tak, jako v Brně uvidí i naše české závodníky.
Start mosteckého Doláka vypadal nejistě. Po jeho nezaviněné brněnské havárii bylo auto nemožné v tak krátkém termínu opravit. Závod na Hockenheimu však mostecký team pojede ve vypůjčeném voze PRC 2000 s motorem BMW 3,0.Prozatímní 3. místo v průběžné klasifikaci divize 1, dává ještě Michalovi Dolákovi šanci se poprat o druhé místo. Zapůjčený vůz PRC jezdil v SRN závody s GT vozy.
 
Michal Dolák PRC BMW Brno 2004 @ foto Vláďa R
 
V první divizi Prototyp Cars dominuje Rakušan Payr, jezdící s Francouzskou licencí. Ten se svým PRC BMW prozatím nasbíral 194 bodů a vítězství by mu nemělo uniknout. Druhý Rakušan E.Pedrazza s PRC Ford DVR F1 si v Brně díky ohořelé kabeláži moc nezajezdil a body mu budou v závěrečném hodnocení chybět. Třetí pozici zatím udržuje Michal Dolák s PRC BMW. Na Pedrazzovo PRC Ford 3,5 asi výkon jeho vozu stačit nebude, ale hlavním úkolem bude držet za sebou Beisela a Sinclaira, kteří se bodově dotahují.
 
Druhá divize Prototyp Cars Lights má zatím favorita ve Švýcaru Burli Strickerovi s PRC Opel. S 23 bodovou ztrátou jezdí na druhém místě Němec Hallau, ale tomu se brněnský závod moc nevyvedl. Zaútočit na něj může třetí muž D2 a brněnský vítěz této divize Slovinec Tessitore s dalším vozem PRC Opel. Čtvrté místo v divizi 2 patří českému reprezentantovi Martinu Vondrákovi, který jezdí s PRC Alfa Romeo. O čtvrté místo se ještě utká s Němcem Munchem a Rakušanem Dietmannem, který toho v Brně taktéž moc nepředvedl. Uvidíme, zda na Hockenheim dorazí i Kamila Stará s PRC Opel teamu B.Pfeiffra, převodovka by měla být v pořádku.
 
Martin Vondrák PRC Alfa Romeo @ foto Vláďa R
 
V divizi 3 Formel F3000 jezdí na čele vždy dvojice vozů Rakušana Milavce a Němce Wagnera. V Mostě a Brně předvedli pěkné souboje, ale Wagnerova diskvalifikace z Brna, usnadnila vedení Milavce s Lolou Ford Cosw. F3000. Třetím místem z Brna se ještě dostal před Němce Wagnera Švýcar Monbaron s Reynardem Judd F3000.
 
Čtvrtá divize Formel Fahrzeuge Light si nejlépe vede zatím Němec Wolfert s formulí Konig, druhý je další Němec Baierle s totožnou formulí a třetí místo patří po brněnském závodě Němci Baltenspergerovi s Dallarou Opel F3. Našemu Glogarovi patří čtvrté místo, o body ho připravilo nedojetí jednoho brněnského závodu. Překvapením této divize je mladý Rakušan Rubig, který své čtyři starty s formulí VW, dokázal proměnit ve 3 vítězství. Ovšem dál, jak na 6. místo čtvrté divize v letošním seriálu Supersprint Challenge se nedostane.
 
J.C.Monbaron Reynard F3000 @ foto Vláďa R
 
Pořadí před Hockenheimem:
 
Divize 1
 
Payr A – PRC BMW 3,2 184
E.Pedrazza A – PRC Ford DVR F1 117
Dolák CZ PRC BMW 3,0 113
 
Divize 2:
 
Stricker CH – PRC Opel 180
Hallau D – PRC Opel 157
Tessitore SLO – PRC Opel 145
Vondrák CZ – PRC Alfa Romeo 112
 
Divize 3:
 
Milavec A – Lola Ford Cosw/Audi Turbo 183
Monbaron CH – Reynard Judd F3000 155
Wagner D – Reynard Ford Cosw/Zytek 154
 
Divize 4:
 
Wolfert D – formel Konig 163
Baierle D – formel Konig 143
Balternsperger D – Dallara Opel F3 135
Glogar CZ – Eufra F3 132
 
Držme tedy palce našim závodníkům.
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose