www.car.cz
 

Pecha čeká přímý souboj o titul ve sprintrallye s Vojtěchem
     tisková zpráva


Během následující soboty se uskuteční poslední soutěž zařazená do seriálu domácích jednodenních soutěží – tzv. sprintrallye. Soutěž se pojede v Sosnové a Václav Pech jun. zde svede přímý souboj se Štěpánem Vojtěchem o letošní titul domácího mistra v této kategorii.

Pořadatelé v Sosnové připravili pro posádky osm rychlostních zkoušek vesměs na tradičních úsecích v okolí České Lípy. Do časového harmonogramu je opět zařazen dvojí průjezd rallyecrossovým závodištěm v Sosnové. To je místo, kde právě Václav Pech jun. sbíral své první zkušenosti při vstupu do světa silných motorů při svých začátcích v automobilovém sportu. První průjezd závodištěm se pojede jako běžná rychlostní zkouška a druhý průjezd je pak zařazen na samotný závěr soutěže, kdy jezdci budou startovat po dvojicích ve speciální paralelní rychlostní zkoušce. Každý rok tato v našich domácích podmínkách nevšední podívaná přiláká na tribuny autodromu v Sosnové velké množství diváků a dá se předpokládat, že letos tomu nebude jinak.
 
„Budu sice startovat na sprintu v Sosnové poprvé, ale na druhou stranu právě dráhu v Sosnové znám dokonale ještě ze svého působení v rallyecrossu. Myslím si, že zařazení takové speciální zkoušky právě na závěr sezóny má svůj smysl. Mohou se přijet podívat  všichni fanoušci, sponzoři ale i ti co se teprve chtějí něco o rallye dozvědět  a právě na okruhu v Sosnové jsou výborné podmínky na to, aby posádky předvedli svůj jezdecký um a navíc je tam ideální zázemí. Také vlastně jedinkrát za celou sezónu se budou na ostrou jízdu dívat i naši mechanici. Servisní zóna je přímo v areálu a to jim umožní sledovat naši jízdu na trati.
 
 Při jiné soutěži domácího mistrovství takovou možnost nemají. Již se na svůj start v Sosnové těším a vím, že právě zde se bude rozhodovat o domácím titulu ve sprintech. Karty jsou rozdány tak, že nám bude stačit dojet třetí a i v případě Vojtěchova vítězství bychom získali  titul my. Ale na jistotu dojetí se jet nedá, je třeba nastoupit do soutěže s tím, že ji chceme vyhrát. Naše taktika pro tuto soutěž je proto jasná, jedeme do Sosnové vyhrát a získat titul,“ říká Václav Pech jun.
 
Ten opět zasedne do svého vozu Ford Focus WRC 03. „Poslední model focusu WRC 04, se kterým  jsme startovali v Příbrami, jsme měli zapůjčen jen pro toto rallye. Nyní se vracíme zpět k našemu vlastnímu vozu, který mezitím naši mechanici podrobili důkladné repasi včetně nového motoru a připravili na rallye,“ dodává ještě Václav Pech jun. Sprintrallye v Sosnové začíná i končí v areálu rallyecrossového závodiště a zde bude krátce před třetí hodinou odpolední znám nejen vítěz této soutěže, ale i vítěz celého šampionátu.
 
 
Jaroslav Štauber

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose