www.car.cz
 

Dva noví šéfové u koncernu VW
     tisková zpráva


David Liška novým vedoucím divize Volkswagen osobní vozy, Import Volkswagen Group s.r.o.
 
 
Praha 4. října 2004 - Několik málo týdnů před svými třiatřicátými narozeninami byl jmenován vedoucím Divize Volkswagen osobní vozy společnosti Import Volkswagen Group s.r.o. (IVG) ing. David Liška, který dosud ve společnosti IVG pracoval jakou vedoucí Divize Audi. V čele tuzemského týmu Volkswagen tak vystřídal Manfreda Aschenbrennera, jenž byl pověřen jinými úkoly v rámci IVG.
 
David Liška vystudoval elektrotechnickou fakultu Západočeské univerzity a po absolutoriu nastoupil v roce 1994 do společnosti Škoda Auto a.s., v jejímž rámci začal v roce 1996 pracovat v oddělení produktového marketingu Volkswagen/Audi. V dubnu roku 1998, po vytvoření společnosti Import Volkswagen Group, pokračoval v její Divizi Audi, jejíž se stal v listopadu 2001 vedoucím. Od 1.10.2004 přechází David Liška na pozici vedoucího Divize Volkswagen osobní vozy.
 
„Pro importérskou organizaci IVG pracuji již řadu let a dovedu dost dobře odhadnout co mě v nové funkci čeká. Přecházím ke značce, která je lídrem na českém trhu a jsem přesvědčen, že své dosavadní zkušenosti zúročím při dalším posilování pozice osobních vozů Volkswagen na tuzemském trhu,“ říká David Liška.
 
David Liška je ženatý, má jednu dceru. Spolu s rodinou rád cestuje a poznává nové kraje. Kromě toho se v nabitém osobním programu snaží najít si volný čas i na své sportovní záliby, především lyžování a tenis. „Velmi mne zajímá i motoristický sport, sleduji zejména okruhové a soutěžní šampionáty,“ přibližuje své záliby nový šéf tuzemského zastoupení značky Volkswagen osobní vozy.
 
Petr Neústupný novým vedoucím divize Audi
 
Od 1.10.2004 má Divize Audi společnosti Import Volkswagen Group s.r.o. nového vedoucího – stal se jím Petr Neústupný, který byl do čela Divize Audi jmenován po odchodu jejího dosavadního vedoucího Davida Lišky do vedení sesterské Divize Volkswagen osobní vozy.
 
Petr Neústupný pracuje pro společnost Import Volkswagen Group s.r.o. už od jejího založení v roce 1998. Nejprve pracoval v oddělení prodeje osobních vozů Volkswagen, v polovině roku 1999 pak byl pověřen vedením projektu podpory prodeje ojetých vozů „auto plus“, který byl oficiálně spuštěn 1.1.2000.
 
„Jmenování do čela Divize Audi je pro mne velkou výzvou – tato značka je totiž synonymem prestiže, špičkové techniky a nejvyšší kvality. Jsem přesvědčen, že s kolegy z týmu Audi se nám podaří navázat na dosavadní skvělé úspěchy Audi na tuzemském trhu a ještě je dále znásobit,“ říká nový vedoucí Divize Audi společnosti Import Volkswagen Group s.r.o.
 
Třicetiletý Petr Neústupný je dosud svobodný a mezi jeho koníčky patří cestování a sport, zejména golf a squash. 
 
tisk info         
Import Volkswagen Group s.r.o., Divize Audi/Public Relations,

Tiskové informace, ceníky a technická data v el. podobě najdete na www.audi.cz

 
Audi je celosvětově uznávaným předním konstruktérem a výrobcem automobilů prestižní třídy. Prodeje Audi už deset let nepřetržitě rostou, v roce 2003 automobilka Audi prodala 769 893 vozů, přičemž 69 procent z tohoto množství automobilka exportovala mimo Německo. Nejvýznamnějším exportním teritoriem Audi jsou USA, kde se vloni prodalo 86 421 vozů Audi. V současné době u Audi pracuje přes 50 000 zaměstnanců.
                               
Také v ČR si Audi už řadu let drží čelní pozici mezi importéry vozů prestižní třídy. Celkem 1865 vloni prodaných automobilů znamená více než třicetiprocentní nárůst oproti předchozímu roku. Prodeje Audi v ČR rostou už devátým rokem nepřetržitě, loňský výsledek je tedy novým prodejním rekordem na tuzemském trhu. Nejprodávanějším modelem roku 2003 se stala řada Audi A4/A4 Avant.
 
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose