www.car.cz
 

FIA GT - I po Dubaji na čele vozy Ferrari 550 Maranello
     Vladimír Rožánek


Trať v Dubaji (SAE)  přivítala ke svému předposlednímu letošnímu závodu jezdce série FIA GT. Opět se objevilo několik nových tváří. Za team Konrad Motorsport nastoupil ke svému prvnímu závodu Řek Margaritis, který se jinak letos věnuje Euroserii F3. K vidění byli i exotičtí jezdci, jako Ind Narain Karthikeyan a pilot ze SAE Al Maktoum, kteří oba jeli ve stáji Scuderia Veregra s Chryslerem Viper, který však už má svá nejlepší léta za sebou. V Dubaji opět startoval i Jan Vonka, společně se Slovákem Konopkou na Porsche 996 GT3 N-GT.
 
Chrysler Viper GTR v Brně @ foto Holub
 
V kombinované kvalifikaci si nejlépe ze všech počínala posádka Ferrari 550 Maranello ze stáje BMS Scuderia Italia, ve složení Bobbi, Gardel. Jejich vůz, se startovním číslem 1, zajel nejlepší čas jen o 0,374s. Druzí se v kvalifikaci umístili Herbert – De Simone s novým vozem Maserati MC 12. O takovém uvažuje na příští rok i stáj Menx, která se zřejmě vrátí do FIA GT i s jezdcem Robertem Perglem.Třetí kvalifikační čas zaznamenali časoměřiči posádce Bertolini – Salo, s druhým vozem Maserati MC 12. Nejlepší ze Sallenů byl vůz stáje Graham Nash na 5. místě, který se stále zlepšuje. Nejlepší ze slabších vozů N-GT, se umístil v kvalifikaci vůz Ferrari 360 Modena s posádkou Pescatori – Melo.
 
Care Racing s Ferrari 550 Maranello @ foto Holub
 
Závod na dubaiském autodromu nejlépe vyhovoval italským vozům Ferrari 550 Maranello. Vítězové Bobbi s Gardelem zajeli také nejrychlejší kolo závodu, a to průměrem 166Km/h.
Druhé místo si zasloužila posádka Herbert – De Simone s vozem Maserati MC 12 a zajeli tak v krátké době již druhý skvělý výsledek, po vítězství Bertoliniho se Salem na Oscherslebenu. Ti však závod v Dubai nedokončili.
Třetí místo na stupních vítězů patřilo posádce dalšího Ferrari 550 M ze stáje Care Racing, za který jel i Thomas Biaggi, namísto obvyklého Livia. V kategorii N-GT opět zvítězily vozy Freisinger Motorsportu a Massen s Luhrem na Porsche 996 GT3, si tak dělají ještě zálusk na celkové prvenství.Jako devátá v N-GT dojela naše posádka Vonka – Konopka s Porsche 996 GT3. Celkově je Vonka v N-GT patnáctý se 13 body  Smůla se lepí na paty teamu DAMS, který opět v cíli své ani jedno auto neviděl. Lamborghini se tedy ještě má v čem zlepšovat.
 
Výsledky FIA GT  Dubai SAE:
 
Bobbi/Gardel – Ferrari 550 M – BMS Scuderia Italia
Herbert/De Simone – Maserati MC 12 – AF Corse
Biaggi/Calderari/Bryner – Ferrari 550 M – Care Racing
Bartels/Alzen – Sallen S7-R – Vitaphone Racing Team
Capellari/Gollin – Ferrari 550 M – BMS Scuderia Italia
Morbidelli/Babini – Ferrari 575 M – G.P.C. Squadra Corse
Maassen/Luhr – Porsche 996 GT3 RS – Freisinger Motorsport
Ortelli/Collard – Porsche 996 GT3 RS – Yukos Freisinger Motorsport
Erdos/Newton – Sallen S7-R – RML Team
Pescatori/Melo – Ferrari 360 Modena – G.P.C. Squadra Corse
 
FIA GT – pořadí GT
 
Capellari, Gollin 85
Bobbi, Gardel 68,5
Calderari, Bryner, Babini 50
 
FIA N-GT
 
Ortelli, Collard 90
Maassen, Luhr 85,5
Pescatori, Vasiliev 48
 
K poslednímu závodu se jezdci sejdou na čínském okruhu Ziuhai.
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose