www.car.cz
 

Jakub Smrž- Malajsie: Další dva body do tabulky -14 místo
     tisková zpráva


 
Jakub Smrž zakončil víkend v Malajsii ziskem dalších dvou bodů do tabulky za 14.místo
 
Českému jezdci se splnilo nejen přání nádherného slunečného počasí, ale i přání o zisku dalších světových bodů. Po dvou výpadcích v Motegi a Kataru je Jihočech jediným, kdo z českých jezdců znova získal bodované umístění v MS silničních motocyklů. Celý nedělní závod dvěstěpadesátek provázelo sluníčko, ovšem Kubovi se úvod moc nevydařil. Po chybě v úvodu prvního kola se pohyboval okolo 19-té příčky ve stěsnaném poli soupeřů.
 
Pak se však dokázal postupně probojovat znova těsně za místa v bodované patnáctce. V závěru závodu úspěšně atakoval  bodované příčky a připsal si tak do celkové tabulky další dva důležité body. Vítězem závodu se stal Daniel Pedrosa, před Sebastianem Portem a Španělem Eliasem. Pedrosovi tak k zisku titulu zbývají získat v nadcházejících závodech pouhé dva body.
 
Jakub Smrž: „Warm up se mi moc nepovedl. V nastavení jsme se vrátili kompletně na to samé s čím jsme začali páteční kvalifikaci. Jen jsme provedli drobné změny. Start se mi celkem povedl, ale bohužel se mi potom podařilo krátce zařadit neutrál a tím jsem ztratil. To samé se mi stalo i ve druhé zatáčce. Od začátku jsem byl ve velké skupině, ale s plnou nádrží jsem měl problém udržet se skupiny, protože hodně klouzala zadní guma a hodně jsem tak ztrácel na rovinách. V průběhu závodu, když ubyl benzín v nádrži a změnilo se těžiště motorky, začal jsem zajíždět rychlejší časy a opět jsem dojel skupinu, která mi mezitím trochu poodjela. Bohužel pár lidí už se utrhlo a ke konci závodu jsem už mohl bojovat jen o 13. místo.
 
 
Zkoušel jsem Faubela ještě předjet a vybojovat o bod víc, ale bohužel byla jeho Aprilie rychlejší. Celkově jsem s tímto závodem spokojen, neboť jsem měl dobrou startovní pozici, vybojoval jsem 2 body a znova jsem celý víkend absolvoval bez pádu, což je důležité pro sebevědomí do zbývajících dvou závodů. Myslím si, že by se dalo bojovat i o mnohem lepší umístění, ale motorka ztrácí výkon a i rychlost na konkurenční Aprilie. Už se těším do Austrálie, kde je jen jedna rovina a navíc je před ní rychlá zatáčka, takže se rychlostní rozdíly smažou.“
 
Pořadí v cíli:
1  Daniel PEDROSA        HONDA     
2  Sebastian PORTO      APRILIA      
Toni ELIAS                  HONDA    
4  Alex DE ANGELIS      APRILIA    
5  Randy DE PUNIET      APRILIA           
….
14 Jakub SMRŽ               HONDA          
 
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose