www.car.cz
 

Šestihodinovka Epilog- dalších osm bodů pro Alfu HRT
     tisková zpráva


Závěrečný závod EPILOG 2004
 
Posledním závodem této sezony byl již tradiční 6-ti hodinový EPILOG 2004. V průběhu roku bylo navrženo, že půjde o 12-cti hodinový podnik, ale po uvážení organizátorů a jezdců se rozhodlo, že klasická šestihodinovka je optimální pro všechny teamy  a jezdce.
 
Samotný závod jsme absolvovali ze dvou důvodů. Prvním bylo udržet skvělé postavení v hodnocení vytrvalostních závodů a druhým bylo testování pneumatik Pirelli a brzd. Zima bude dlouhá a příprava na příští sezonu začala právě Epilogem. Závod byl velkou loterií hned v samém úvodu. Trať byla z více jak 90 % vlhká, ale již nepršelo a později začalo vysvítat i sluníčko. Předpokládali jsme, že po několika kolech bude trať postupně vysychat. Problém, zda nasadit suché či mokré pneu měla většina teamů a zhruba třetina to riskla na suchých, včetně nás. Zdeněk jel ze začátku hodně opatrně a velmi zodpovědně. Taktika tentokrát vyšla, trať oschla a Zdeněk se začal probojovávat z 11. místa. Po dvou hodinách jeho dravé jízdy jsme byli na vynikajícím 4. místě ve třídě do 2000ccm.
 
Po výměně jezdců a dotankování  jsem nastoupil do závodu a to pouze na hodinu, jelikož do MMČR se započítaly pouze tři hodiny a poté šlo o volný závod. Po třech hodinách jízdy jsme skončili na 5. místě ve třídě, což znamená dalších 8 bodů do tabulky mistrovství ČR. V dalším střídání spojené s výměnou brzdového obložení  nastoupil náš třetí jezdec Vladimír Franc. Byl to jeho první delší závod, který  navíc dojížděl za tmy. Po hodině střídal opět Zdeněk a bojoval co to šlo. Měl opravdu povedený víkend, jeho poslední skoro hodinový boj se Štefanem Rosinou z Mičánkova teamu byl úžasný. Celkově jsme  skončili na 7. místě ve třídě do 2000ccm a v absolutní kvalifikaci jsme dojeli 18. ze 40. vozů.“ říká Robert Lucák, jezdec a manager teamu.
 
Epilog se mi opravdu vyvedl, s vozem jsem se již sžil o čemž svědčí naše zatím nejlepší kvalifikační umístění. Začátek závodu byl  zkouškou nervů a pevné vůle, auto se díky slickům a vlhké vozovce smýkalo v každé zatáčce. I akcelerace a brždění byly obtížné. S postupujícím vysycháním trati jsem se prodíral vzhůru až na vynikající 4. místo. Samozřejmě děkuji především mechanikům a týmu za perfektní přípravu vozu.“ druhý jezdec Zdeněk Duda.
 
Pro mě to byl veliký okamžik a zkušenost. Ve sprint závodech jde o dvacet minut, zde jsem absolvoval necelou hodinu a má zkušenost s jízdou ve tmě je nulová. Snažil jsme se držet ostatních a některé časy jsou pro mě a team velmi povzbudivé. V pátečním tréninku jsem si dokonce vytvořil svůj osobní rekord na brněnské trati. Velmi se těším na účast v příštím roce ve vytrvalostních závodech.“ dodává Vladimír Franc, jezdec.
 
V současné době  RACING HARDWARE TEAM připravuje vůz pro novou sezonu, kdy se pokusíme završit náš tříletý závodní program medailovým umístěním v rámci Mistrovství České republiky.
 
Děkujeme Všem partnerů a příznivcům našeho teamu za jejich podporu v roce 2004 a těšíme se, že nám zachovají přízeň v sezoně 2005.
 
RACING HARDWARE TEAM
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose