www.car.cz
 

Motoristický den v Mostě zpestří PROTO cup i smyky
     tisková zpráva


 
Motoristický den pro veřejnost 2004
- nejnovější informace!
 
V sobotu 16.10. se brány Autodromu Duhové Energie otevřou široké motoristické veřejnosti. Tradiční akce bude ovšem tentokrát mnohem bohatší, než dosavadní oblíbené dny otevřených dveří.
 
Především budou návštěvníci mít možnost vidět pohromadě skutečné motoristické lahůdky.  V Mostě se totiž sejdou příznivci sportovních prototypů, tedy čistokrevných závodních speciálů. Hlavními lákadly setkání nazvaného "Sportscar Festival Meeting - ProtoCup 2004" bude účast domácí špičky pilotů těchto krásných vozů současnosti i z doby, kdy se tyto vozy proháněly po městských okruzích na konci 70.let. Diváci se tak mohou těšit na jedinečné setkání s lidmi zvučných jmen, jako je Miroslav Adámek, Otakar Krámský, Miran Velkoborský, Michal Dolák, Karel Jílek či Petr Válek.
 
Celkem se očekává účast zhruba 20 současných či bývalých jezdců, kteří představí 15-20 sportovních prototypů nejen v prostorách boxů autodromu, ale během tří vstupů na závodní trať se ukáží ve své kráse i v pořádné síle a rychlosti.
 
K vidění bude například vůz Osella BMW K04 v rukou Otakara Krámského, rakouský vůz PRC BMW jezdce Michala Doláka dále Lucchini P3-96M BMW týmu GMS stejně jako vůz Tampoli LMP675, který spolu s týmem Renauer představí Petr Válek. Nebude ovšem chybět ani plejáda historických unikátů, které známe z našich kopců, jako MTX 2-03 Petra Rokyty, MTX 2-01 Petra Vondráka či krásná slečna v krásném a rychlém spideru Baghira Škoda, Edita Prášková. Chybět nebude ani další legenda Jiří Švec se svým vozem Alfa Romeo a plejáda dalších jezdců, známých i méně známých a dokonce některé vozy by se zde měly prezentovat úplně poprvé po rekonstrukci a pečlivé renovaci. Závody a prezentační jízdy PROTO CUPu se uskuteční ve zmíněných třech blocích a to od 10:00, 11:30 a 14:15 hod.
 
Samozřejmostí už je při podobných akcích tuningový sraz, přítomnost policejního vozu s radarem, výstavy autotechniky a během dne, který potrvá od 9:00 do 17:30 bude vyhrazeno celkem 4 hodiny a 40 minut pro nejatraktivnější prvek -  jízdy návštěvníků vlastními vozy po závodní dráze.
 
Důležité budou také tři cykly Školy smyků a bezpečné jízdy, které pořádá HCT Jiřího Patery.  Ty budou probíhat ve formě úvodní teoretické části a pak praktických jízd na kluzných plochách v areálu paddocku. Teoretický výklad o délce zhruba 40 minut se bude konat v učebně číslo 11 ve druhém patře startovní věže a začínat bude v 10:00, 12:00 a ve 14:00 hodin. Právě před začínající zimou nelze, než vřele doporučit všem řidičům podobnou možnost získat nejen teoretické informace, ale především praktické dovednosti za volantem vlastního auta, které pak při prvním náledí mohou zachránit majetek, ale hlavně zdraví, či dokonce lidské životy. 
 
Lze dodat, že během dne bude na okruhu postaráno samozřejmě o občerstvení návštěvníků, které bude k dispozici stylově v jednom z boxů. Kupóny opravňující k jízdě po dráze budou v prodeji opět ve startovní věži.
(13.10. 2004)
 
 
 
 
 
 
Dušan Matouš
                                  

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose