www.car.cz
 

TOMCAR Cross Country 2004 je již minulostí,ale nerozhodla
     tisková zpráva


První a dlouho očekávaná soutěž letošního ročníku MČR cross country rally v Čechách se jela 2. a 3. října na Mělnicku a Mladoboleslavsku. Po velkých problémech s hledáním vhodných tratí, dvojím odkladu termínu a spojení původně dvou soutěží do jedné se přece jen podařilo uspořádat soutěž, která svou rozmanitostí dokonale prověřila posádky i techniku. Tato, ač předposlední soutěž letošní sezóny, již mohla rozhodnout o letošním mistru republiky. Ale nestalo se tak. Vedoucí posádka průběžného hodnocení, manželé Burdovi na Nissanu Navara, kteří se podíleli na organizaci soutěže, skončili již na první sobotní RZ bez levého předního kola kvůli „vykloubenému“ kloubu horního ramene. Čas věnovaný přípravě soutěže asi chyběl v přípravě auta.
 
V boji o titul tak pokračovali další dvě posádky, Říš-Kubina na Jeepu a Zapletal-Korejz na Suzuki. Soutěž v sobotu na 5.RZ opustil i Josef Kakrda, kterému se utrhl zadní diferenciál. Sobotní část se nejlépe podařila Jozefu Sýkorovi na Mitsubishi Pajero, v čele české klasifikace přenocoval Říš.
 
V neděli se soutěž přesunula na Mladoboleslavsko, kde bylo na programu dalších 12 RZ v okolí Benátek n.J., Luštěnic, Dobrovic a Dlouhé Lhoty. Zejména posledně jmenovaná RZ (v pořadí 21. a 23.) byla asi nejatraktivnější svým častým střídáním povrchů. Do nedělní části soutěže se vrátila posádka Burdových, ovšem s několikahodinovou penalizací za neprojeté RZ, a tím zcela bez šance na jakékoliv dobré umístění. Nedělní RZ si opravdu užili a jízdou jen tak pro radost zvítězili v deseti z dvanácti RZ.
 
Na předních místech se již nic podstatného nezměnilo, Říšovi se nepodařilo dohnat Sýkoru, Zapletal již prakticky nemohl stáhnout náskok Ulricha. Celkově tedy zvítězili Jozef a Marek Sýkorovi na Mitsubishi Pajero, druhé místo obsadil Říš s Kubinou na Jeepu. Ti zároveň zvítězili v klasifikaci českého mistrovství. Na celkově třetím místě skončila další slovenská posádka Ulrich-Brezovský na Jeepu. V české klasifikaci druhé místo patřilo Zapletalovi s Korejzem na Suzuki a třetí velmi svižně a přitom i čistě jedoucímu Spisarovi s Hájkem na Mitsubishi Pajero.
 
Pořadatelé by chtěli touto cestou poděkovat všem, kteří pomohli svým dílem soutěž uskutečnit.
 
tisk info
SAS Jičín
 
fotky přineseme později

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose