www.car.cz
 

Béreš na voze Hyundai Accent WRC po první etapě Jänner Rallye šestý
     Pavel Jelínek


V průběhu dne pak Béreš pokračoval ve stabilních a kvalitních výkonech okolo pátého místa a pracoval na nastavení auta dle svých představ při své premiéře na sněhu a ledu. "Po prvních třech rychlostních zkouškách jsme změnili nastavení vozu, který byl trochu přetáčivý. Nyní je již vše mnohem lepší," liboval si jezdec.

Po sedmi odjetých zkouškách figurovala slovensko-česká dvojice v silné konkurenci náročné rakouské rally na páté příčce průběžné klasifikace, ale kontakt se závějí na RZ 8 znamenal nepříjemnou časovou ztrátu. "Sníh nám zacpal vstupy pro nasávání vzduchu, vyvřela nám voda a auto se přepnulo do nouzového režimu," konstatoval Béreš.

V posledních dvou nočních testech úvodní etapy se posádka týmu Styllex Tuning soustředila na bezchybné dokončení úspěšného dne. Situaci jí sice lehce zkomplikovala nepříjemná mlha a také skutečnost, že na poslední RZ porucha převodovky neumožnila řadit třetí až pátý rychlostní stupeň, přesto se však Béreš s Palivcem dostali do cíle etapy bez výraznější ztráty a po pátku jim patřila šestá příčka absolutně.

"S dnešním výsledkem jsem opravdu spokojen. Zajížděli jsme slušné časy a pokročili s nastavením vozu. Jízda na sněhu se mi opravdu líbila a doufám, že zítra budeme pokračovat v dobrých výkonech," hodnotil první etapu Jozef Béreš.

Spokojen s pátečním výkonem byl také manažer týmu ProRacing Int. Marek Šilhánek. "Jsem opravdu rád, že se nám podařilo předvést opravdu solidní výkon a až na problém s převodovkou v závěru etapy jsme po celý den neměli žádné potíže s novou technikou. Trošku mě jen mrzí, že jsme před soutěží neměli více času na testování Accentu WRC na sněhu, ale jinak zatím nemám jediný důvod proč nebýt spokojen," uzavřel Šilhánek.

ProRacing Int. media servis

Jan Vaškovič


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose