www.car.cz
 

Tlusťák chce doplnit sbírku titulů. Také on měl problém s policií
     tisková zpráva


Před poslední letošní soutěží zbývá Antonínu Tlusťákovi již jen krůček k zisku dalších dvou úspěchů, kterými chce doplnit již získaná prvenství mezi juniory, ve skupině i ve třídě. Také Josef Sedláček i Josef Koukola stále ještě mají o co bojovat.
 
 
V Sosnové, která uzavřela letošní sprintovou sezonu, potvrdila posádka Motocar Sportu Zádveřice druhým místem ve třídě i ve skupině oprávněnost zisku titulu mezi enky a zajistila si i prvenství v kategorii Junior 2000 i v mistrovství Moravy ve třídě N3. K těmto úspěchům může Antonín Tlusťák v Třebíči ještě přidat prvenství mezi juniory v MMČR. Ve skupině N bude chtít jistě vylepšit doposud až pátou příčku. Jistého mistra Sedláčka již ohrozit nikdo nemůže, ale na celkové stříbro si brousí zuby celá pětice jezdců a Toník by byl rád tím nejúspěšnějším. Musí však být o sedm bodů úspěšnější, než Jaromír Tarabus s Jiřím Trojanem a nesmí být o moc pomalejší než Petr Křížek. Spolu s dalšími jezdci doufá, že na rozdíl od Sosnové se jim vyhne pozornost příslušníků dopravní policie, protože zážitky ze severu Čech ještě nedozněly.
 
„Na jednom přejezdu mezi rychlostními zkouškami i nás zastavila hlídka policie s tím, že jsme jeli rychle. První číslo které jsme slyšeli bylo 60 km/h. Později se opravili směrem vzhůru, pak ještě jednou a nakonec tvrdili, že jsme jeli 89 km/h. To jsem již tušil problém a požadoval jsem důkaz ve formě fotografie. Tu však starší typ radaru vytvořit neuměl. Pokutu jsem tedy odmítl zaplatit a požádal o navrácení řidičského průkazu. Policista řekl, že mi doklady vrátí po zaplacení 20 000 Kč pokuty, tak jsem jim ho tam nechal a odjel. Ti samí policisté nás stavěli po sedmé vložce znovu a dávali mi podepsat protokol a pak že mi řidičák vrátí. 
 
 Do protokolu uvedli další rychlost, tentokrát 82 km/h. Podepsat jsem odmítl, protože jsem neměl čas k důkladnému přečtení. Po soutěži jsem si byl na místním oddělení na postup hlídky stěžovat a tam mi řidičský průkaz vrátili. V servisu jsme pak zjistili, že zdaleka nejsme jediní, kdo byl takto šikanován a proto podáváme na postup policie stížnost k oddělení inspekce,“ říkal rozzlobený a postupem policie i šokovaný Tlusťák později. Radost z umístění na druhém místě ve třídě i ve skupině byla tedy zkalena bojem s úředním šimlem.
 
Na startu měl tým i další tři posádky s vozy Honda Civic ve třídě N1600. Zdeněk Tylka bohužel pro technickou poruchu nezopakoval senzační třetí místo z Vyškova. Odstoupila i opět závodící dvojice Vladimír Dolejš – Jiří Venuš a tak do cíle dorazil jen, bez samosvorného diferenciálu handicapovaný, Josef Koukola s Mílou Talaváňou. Po dvou nedojetých soutěžích, kvůli problémům s převodovkou, si nakonec čtvrtým místem alespoň zachovali naději na celkově třetí místo v mistrovství Čech ve třídě N2. V Třebíči však musejí dojet do pátého místa, aby svého soupeře Ladislava Henzla v tabulce překonali.
 
Podstatně klidnější může být Josef Sedláček. K zisk titulu mistra Moravy ve třídě N2 mu v podstatě stačí poslední soutěž pouze dokončit. Ostatně, vidět všechna tři auta v cíli je i přáním celého týmu, který byl v minulých soutěžích tak trochu provázen nepřízní techniky, což však nemění nic na tom, že letošní sezona bude v historii Motocar Sportu Zádveřice zapsána zlatým písmem a byla doposud nejúspěšnější v desetileté historii týmu.
 
 
 
Milan Hauer
 
Tisková informace MOTOCARSPORT Zádveřice
http://www.motocarsport.com

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose