www.car.cz
 

Michal Hora bude vTřebíči bojovat o stříbro
     tisková zpráva


K obhajobě loňského prvního místa v poháru Škoda Fabia Rallye Cup musel Michal Hora v Příbrami vyhrát a čekat na výsledek Michala Fialy. Ten však svou šanci nepustil a dojel druhý, což mu stačilo. Michal Hora bude v Třebíči ještě bojovat o stříbro, ke kterému mu nyní schází sedm bodů.
 
Cesta k příbramskému vítězství nebyla pro Michala Horu a Zdeňka Hrůzu nijak jednoduchá. Od první rychlostní zkoušky zlobila do té doby bezproblémová převodovka. Nejprve šla obtížně řadit jednička, pak se přidala i dvojka a první etapu končili Michal a jeho nový spolujezdec Zdeněk řazením jen třetího a vyššího převodového stupě. Problémy se však nevyhnuly ani jejich soupeřům a tak přestože ze začátku zajížděli třetí a čtvrté časy, síly se postupně vyrovnávaly a fabia týmu KBS motorsport se po šesté vložce protlačila na druhé místo a od jedenácté, v sobotu předposlední erzety, již vedla v poháru i ve třídě A5.
 
Zásluhu na tom měly i tři vyhrané vložky. Pak přišli ke slovu mechanici, kteří museli podat skvělý výkon a zlobivou skříň v časovém limitu vyměnit aby bylo vše připraveno i pro zbývajících osm nedělních měřených testů. Přišli nám pomoct i kluci ze spřátelených týmů a všem jim chci moc poděkovat, za výkon, který odvedli. Auto jsme před soutěží projížděli a vše bylo v pořádku. Od první vložky však začaly problémy a postupně se řazení zhoršovalo. V neděli však již byla fabia v plné formě,“ řekl Michal a aby dokázal, že má pravdu, vyhrál pět z osmi nedělních rychlostních zkoušek.
 
 V cíli byl jeho čas o téměř minutu a třičtvrtě lepší, než jakého dosáhl v pořadí druhý Michal Fiala. Ten však mohl být v klidu, protože body mu bohatě stačily na vítězství v poháru. Byla to pro nás důležitá a těžká soutěž. Důležitá proto, že po vyhrané Šumavě a druhém místě na Tatrách jsme v Krumlově a na Bohemii odstupovali z prvního místa a na Barumce jsme nejeli, takže nám chyběly body. Byla ještě nějaká šance na obhajobu, ale tu nám nakonec Michal Fiala svým druhým místem vzal. Těžká byla proto, že už od treninků pršelo, takže to hodně klouzalo, ale to mám rád, jen bylo důležité správně obout a tady jsme měli štěstí. Jsem rád, že i spolupráce se Zdeňkem, se kterým jsme jeli poprvé fungovala a i on má velkou zásluhu na našem vítězství, zhodnotil Michal soutěž.
 
Na poslední soutěži v Třebíči se pokusí ještě o zisk druhé příčky, na kterou zatím ztrácí sedm bodů, ale jednoduché to nebude. Michal Fiala s největší pravděpodobností startovat nebude a tak Luboši Vokálovi stačí dojet na druhém místě. Teprve kdyby skončil až třetí, mohl by se Michal o jeden bodík posunout na druhou příčku. Fabia Cup tedy bude mít napínavý závěr i přesto, že vítěz je již známý.
 
 
 
Milan Hauer
Motorsport-review
 
TISKOVÁ INFORMACE KBS MOTORSPORT
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose