www.car.cz
 

Jarek Janiš druhý den výrazně zrychlil - o dvě sekundy
     tisková zpráva


Jarek Janiš zrychlil ve druhé kvalifikaci na závod v Gold Coastu o přibližně dvě vteřiny a do svého premiérového závodu ChampCar vyrazí z 16. místa na startu.

Sobotní jízdy nabídly v tréninku i kvalifikaci zajímavou podívanou, ve které nebyla nouze o dramatické okamžiky. Městská trať v Gold Coastu patří mezi nejtěžší na světě, protože je velmi rychlá a všudypřítomné bariéry nedávají prostor k chybě, o čemž se přesvědčilo mnoho jezdců. Ve volném tréninku havarovali loňský šampion Paul Tracy a Janišův týmový kolega Oriol Servia, který poškodil šasi natolik, že v závodu bude muset použít náhradní vůz, což znamená odsun na konec startovního roštu. V kvalifikaci mnoho jezdců mírně poškodilo své vozy, ale dokázali pokračovat, toto štěstí neměl Rodolfo Lavin, jehož nehoda způsobila přerušení jízd.
 
Nejrychlejší čas víkendu zajel Paul Tracy, který do závodu odstartuje z pole position, vedle něj bude stát vítěz včerejší kvalifikace Sebastien Bourdais. Janiš v průběhu dne postupně zrychloval, už ve volném tréninku byl rychlejší než ve včerejší kvalifikaci. V rozhodujícím boji s časem nakonec vylepšil své maximum o takřka dvě sekundy.
 
Jarek Janiš: Dnes se nám podařilo výrazně zrychlit a z tohoto pohledu jsem spokojený, ačkoliv bych pochopitelně chtěl být výše. Včerejší analýza dat ukázala, že vůz měl problém s rozložením brzdného účinku na přední a zadní kola, dnes již bylo vše v pořádku. Nicméně ještě v kvalifikaci jsme dolaďovali brzdy, protože včerejší poznatky nebyly relevantní. Také já jsem si na trati více věřil, ačkoliv tam stále jsou ještě určité rezervy. S výjimkou jednoho smyku ve volném tréninku, při kterém vůz nebyl nijak poškozen, to byl z mé strany bezproblémový den. Množství nehod v trénincích naznačuje, že to bude hodně těžký závod, mým primárním cíle je dojet do cíle.“
V přiloženém souboru naleznete výsledky.
 
 
BPA

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose