www.car.cz
 

Double Dána Elgaarda zakončilo sezónu Group C Racing
     Vladimír Rožánek


Na posledním závodě sezóny Group C – GTP Racing, jenž je určen prototypům bývalé skupiny MS vozů skupiny C, se sešlo 15 vozů. Závodní víkend Group C tentokráte hostil francouzský okruh v Dijonu, který se vyznačuje velmi zatáčkovitým profilem a nesnadno se zde předjíždí, proto se závodníci v měřených jízdách snaží dosáhnout co nejlepšího výsledku.
 
Sobotní kvalifikační jízdy v Dijonu nejlépe zvládl Dán Carspen Elgaard, jezdící s vozem Kremer Porsche 962. Mostečtí diváci tento vůz viděli při Interserii, kde s ním startoval např.: George Flouche, nebo Giovanni Lavaggi. Druhé místo na startovním roštu nedělního závodu si zajistil Američan Mullen s vozem Spice Chevrolet GTP, třetí pozici na startu vybojoval Brit David Mercer na Spice SE90C.
 
Dieter Bergermann - Jaguar XJR16 @ foto Vláďa R
 
První nedělní závod vyšel nejlépe vítězi z kvalifikace, Dánu Elgaardovi, druhý skončil s větším odstupem Lloyd se Spice Ford SE88C a třetí místo patřilo dalšímu Angličanovi Chrissi Randallovi s Nissanem NPT90 GTP. Smolařovi minulého závodu Oddiemu s Argo Chevrolet JM20C tentokráte palivo stačilo, ale jen na osmé místo. V prvním závodě se jezdilo na mokré trati a někteří jezdci obouvali media a jiní mokré gumy, podle toho to také na dráze vypadalo.
 
Druhý závod, který se jel také v neděli, znamenal double pro Dána Elgaarda a jeho Kremer Porsche 962C. Na druhém místě vystřídal Lloyda Američan Mullen a třetí dojel v druhém závodě David Mercer. Závodu se opět zúčastnil Němec Schleifer se zajímavým vozem Marsch Chevrolet 84G, celkově dojel sedmý a devátý.
 
 
Výsledky Group C – GTP Racing Dijon Francie
 
První závod
 
Casper Elgaard DK – Kremer Porsche 962C
Allen Lloyd GB - Spice Ford SE88C
Chris Randall GB - Nissan NPT-90 GTP
Nigel James GB - Spice SE88C
David Mercer GB - Spice SE90C
Harvey Cooke GB - Spice-Ford SE88C
Jim Mullen USA - Spice-Chevrolet GTP
Richard Oddie USA - Argo Chevrolet JM20C
 
Druhý závod
 
Casper Elgaard DK – Kremer Porsche 962C
Jim Mullen USA - Spice-Chevrolet GTP
David Mercer GB - Spice SE90C
Gerry Wainwright GB - Spice Ford SE88C
Nigel James GB - Spice SE88C
Alvin Powell USA - Tiga 288
Peter Schleifer D - March Chevrolet 84G
Stephen Hepworth USA - Argo Chevrolet JM20C
 
Nejrychlejší kolo z obou závodů zajel Dán Elgaard průměrem 186,16Km/h.
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose