www.car.cz
 

Katalánská rallye : Peugeot obhajuje tři vítězství v řadě
     tisková zpráva


Katalánská rallye (29. – 31. 10. 2004)
 
Peugeot obhajuje tři vítězství v řadě
 
Domácí Korsická rallye již patří minulosti. Tým Peugeot Sport bude pokračovat v tažení světovým šampionátem na další asfaltové soutěži, která je již mnoho let pevnou součástí kalendáře MS, Katalánské rallye. Rychlostní zkoušky španělské soutěže jsou rychlejší než ty, se kterými se tým setkal na ostrově ležícím ve Středozemním moři. Jako tradičně bude základnou soutěže resort Costa Brava, jmenovitě Lloret de Mar, který leží mezi Barcelonou a francouzskými hranicemi.
 
Většina rychlostních zkoušek je situována do regionu Gerona a servisní areál bude ve městě Vic. Peugeoty 307 WRC budou na španělských tratích pilotovat Marcus Grönholm a Freddy Loix. Oba se budou snažit prodloužit vítěznou sérii týmu Peugeot. Předchůdce třistasedmičky, Peugeot 206 WRC, vyhrál poslední tři ročníky soutěže.
 
Marcus Grönholm startoval za Peugeot na Katalánské rallye čtyřikrát. Na svém kontě má páté místo z roku 2000, čtvrté z roku 2002 a šesté místo z roku 2003. Letošní ročník pro něj bude znamenat další příležitost k zisku premiérového vítězství na asfaltu. Marcus dosáhl během kariéry mnoha úspěchů, ale asfaltové vítězství mu ve sbírce chybí. Ačkoli má raději mnohem techničtější korsické tratě, je při svém talentu a bojovém duchu schopen bojovat o vítězství i v Lloret de Mar.
 
Na rozdíl od Grönholma má Freddy Loix španělskou soutěž velmi rád. V roce 1998 dojel druhý a v roce 1996, 1999 a 2001 skončil čtvrtý. “Zdejší soutěž pojedu již po deváté nebo podesáté a je pravda,  že jsem tady dosáhl mnoha kvalitních výsledků. Rychlostní zkoušky Katalánské rallye mám rád, protože jsou rychlejší než korsické. Začínal jsem na belgických silnicích a ty jsou v mnohém podobné španělským. Věřím také tomu, že místní tratě budou vyhovovat i našemu vozu. V Německu a na Korsice jsme nepředvedli špatné výkony. Od té doby jsme na autě zapracovali a myslím, že ve Španělsku můžeme dosáhnout špičkového výsledku.“
 
 
tisk info
Jean Claude Lefebvre, Peugeot Sport Communication,
Lucie Kučerová, Peugeot Česká republika

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose