www.car.cz
 

RS Promotion na Horácku bojoval hlavně s technikou
     tisková zpráva


Rallye Sport Promotion na XV. Horácké Rally , největší soupeř – technika.

Ve startovní listině letošního ročníku Horácké Rallye se startovním číslem 63 nastoupil do soutěže, jejíž rychlostní zkoušky byly tentokrát situovány do okolí Třebíče a Náměště nad Oslavou Ladislav Belinger s Martinem Rérychem tradičně s Felícií skupiny A5.

V páteční etapě, kterou absolvovali převážně po tmě, začali velice dobře. Čtvrtým časem v RZ 1. V RZ 2 , 3 a 4 zajeli třetí časy a v 5. a 6. testu ve své třídě zvítězili. V sobotu ráno startovali do závodu z první pozice. Navázali na výborný výkon z pátku a vedení ve třídě udržovali až do samého závěru soutěže. Přemožitele nenašli ještě v dalších sedmi rychlostních zkouškách, v ostatních potom dosáhli nejhůře druhých časů. Rychlou a bezchybnou jízdou budovali náskok, který před posledním testem činil více jak minutu na druhého Nováka s Fábií.

Ve chvíli, kdy již celý tým čekal na posádku v servisní zóně, přišla zpráva „ 3 km před cílem poslední RZ se ustřihl na pravém kole spodní čep a přišli jsme o kolo, na rovině, nic se nestalo, ale je konec !!“ Nastalo obrovské zklamání. Taková je ale rallye. Po Českolipském sprintu je to druhá soutěž v řadě se stejným koncem. Věříme ale, že Láďa svojí rychlou a efektní jízdou potěšil spoustu diváků u trati.

Dalšími posádkami týmu Rallye Sport Promotion, startující v rámci čmpr byly Šindelář, Varvažovský s Fiestou a Rozsypal se Smolíkem s Cosworthem .
Milan Šindelář s Milanem Varvažovským přijeli do Třebíče vyzkoušet nový vůz. A jejich nová Ford Fiesta 1.6 skupiny A nejela špatně . Před soutěží však bylo jen velmi málo času na nastavení vozu. Potíže hlavně s nastavením podvozku se nepodařilo v servisu po RZ 11 odstranit a tak byli nuceni závod vzdát.

Jediný vůz, který přejel cílovou rampu na Třebíčském náměstí byl Ford Escort Cosworth s posádkou Jiří Rozsypal , Mirek Smolík, který na poslední chvíli zastoupil nemocného Honzu Paulika.

První sekce jim také příliš nevyšla. Do ranních, uklouzaných RZ nezvolili úplně správné obutí , v RZ 9 poškodili spojovací tyč řízení a vypadalo to na odstoupení. Do RZ 10 nakonec odstartovali, ale díky špatné geometrii jeli volněji. V polovině RZ 11 ještě prorazili pneumatiku a vložku dojeli na blinkry. Poškozený vůz se podařilo v servisu opravit a posádka pokračovala dále.
Dobré tempo v druhé polovině závodu jim zajistilo druhý a čtvrtý čas v RZ 15 a 16 v absolutním pořadí čmpr. Závod dokončili na sedmém místě absolutně a pátém ve třídě SA4. Bohužel, tentokrát to na víc nestačilo.


tisk info
RSP - PRESS


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose