www.car.cz
 

Kolo na španělské koridě. Jakub Smrž s problémy 14
     tisková zpráva


I přes zdravotní problémy po těžkém pádu Kuba Smrž vyrazí do posledního závodu znova ze 14. příčky startovního roštu
 
Celý druhý volný trénink věnoval Jakub optimálnímu nastavení své Hondy. Na konci volného tréninku však při výjezdu z nejpomalejší zatáčky po highsideru havaroval. Nepříjemné bolesti ramene neustávali ani poté co mu na klinice dr. Costy udělali obstřik.
 
Navíc se dostavila i nevolnost a tak zvažoval zda vůbec do druhé kvalifikace nastoupí. Český jezdec hájící barvy české firmy Akuna v holandském týmu Molenaar Racing však dokázal nejen překonat sám sebe, ale i svůj čas ze včerejška a dokonce si znova vylepšit osobní rekord ze závodiště ve Valencii.
 
Jakub Smrž: Ve volném tréninku jsme opět zkoušeli nějaké změny na podvozku a dlouho jsme nemohli přijít na správné nastavení. Ke všemu jsem na konci upadl z výjezdu z druhé zatáčky. Byla to rána, jak když Vás nabere nějaký býk na koridě. Kromě odřeného kolene jsem si ještě hodně narazil rameno a i po injekcích a prášcích proti bolesti jsem dlouho zvažoval zda vůbec k druhé kvalifikaci nastoupím. Nechtěl jsem to vzdát a tak jsem se rozhodl, že to přeci jenom alespoň zkusím a uvidím jak to půjde. V začátku kvalifikace se mi podařilo zajet o 3 desetiny pomalejší čas než ve včerejším prvním měřeném tréninku.
 
V polovině se mi pak podařilo zrychlit o další 2 desetiny. Na posledních pár minut jsme opět dali novou zadní gumu, a já v uvozovkách „zavřel“ oči. Nakonec z toho v posledním kole byl čas, který znamenal vylepšení včerejšího maxima o více jak vteřinu. Vůbec jsem to nechápal a až po dojezdu do boxu jsem zjistil na jakém místě jsem se umístil a koho jsem ve výsledcích zanechal za sebou. Navíc jsem rychlé kolo zajel absolutně sám. Nemůžu být více spokojený, protože jsem jel navíc tak, abych znova neupadl, což by mi mohlo znemožnit i účast v zítřejším závodě“.
 
Pořadí na startovním roštu:
1   Daniel PEDROSA       HONDA      1.36,367
2   Sebastian PORTO     APRILIA     1.36,535
3   Alex DE ANGELIS     APRILIA     1 .36,800    
4   Randy DE PUNIET     APRILIA     1.36,813
5   Toni ELIAS                 HONDA      1.36,900
….
14  Jakub SMRŽ             HONDA       1.38,354    ztráta na prvního v pořadí  / -1,987 sec/          
 
Tisková zpráva 46/2004, ze 30.10.2004

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose