www.car.cz
 

Jedeme dál. Ford potvrdil čtyřletý WRC program
     tisková zpráva


Ford Evropa dnes oznámil svůj plán podpory širokému spektru motoristických sportovních disciplín, které jsou zaměřeny na propagaci nové modelové řady společnosti. Přesvědčivý odkaz Fordu Evropa v oblasti rally staví mistrovství světa v automobilových soutěžích do pozice stěžejní motoristicko-sportovní aktivity značky.
 
Ford potvrdil čtyřletou smlouvu, kterou posiluje svou účast v šampionátu FIA WRC a prodloužil své dlouhodobé partnerství s britským týmem M-Sport.
 
V pyramidě aktivit motorsportu automobilky Ford se, podle oznámené strategie, nově formuluje široká podpora i dalším motoristickým disciplínám. Od jejího vrcholu v podobě WRC se postupuje dolů k její základně přes juniorský šampionát světové rally, závody cestovních vozů, Formuli Ford až k pohárovým závodům.
 
Lewis Booth, předseda představenstva a generální ředitel Ford of Europe, zdůraznil význam motorsportu a zejména rallye pro společnost.
 
"Věnovali jsme se dlouhodobě a podrobně zhodnocení celé scény motoristického sportu a vlivu značky Ford na její jednotlivé oblasti,“ říká Booth. „Na základě těchto přehledů jsme vypracovali strategii Fordu Evropa, která je postavena zejména na našich historických úspěších v rallye sportu a potvrzuje naši další podporu soukromým závodníkům. Jedná se však o čistý business, který má podpořit další strategii naší značky pro budoucnost.“
 
Ford vstupuje do šampionátu MS v rally se čtyřletým plánem, který staví na úspěších, dosažených se současným modelem Focus RS WRC. Počítá také s logickým následníkem, vycházejícím z platformy jeho nové generace. Základem tohoto plánu je upevněné partnerství s britskou společností M-Sport.
 
Mistrovství světa v rally bude pro nás i nadále prioritou, ale naše snaha o úspěchy v dalších disciplínách nepoleví. Přítomnost v motoristickém sportu ukazuje naše silné stránky v celé jejich šíři. Primárně je zaměřena k prezentaci odolnosti námi produkovaných sériových vozů a k zasažení co nejširšího spektra divácké veřejnosti v nejnáročnějším soutěžním prostředí,“ pokračuje Booth.
 
“Podepsali jsme smlouvu s Malcolmem Wilsonem a jeho M-Sportem. To Fordu zaručuje účast v šampionátu na další čtyři sezony. Od roku 2006 bude společnost prezentována novým Focusem RS WRC, který bude M-Sportem vyvíjen během následující sezony.“
 
Také Ford Fiesta bude důležitou součástí plánů automobilky. M-Sport zařadí Fiestu JWRC do své produkce a bude ji vyvíjet a připravovat pro soukromé týmy k nasazení v národních i mezinárodních soutěžích.
 
Aktivity Fordu Evropa se ale netýkají pouze rally. Zahrnují podporu Formule Ford, značkových pohárů a závodů cestovních vozů.
 
Na závodních okruzích bude v Německu již třetím rokem pokračovat Fiesta ST Cup a bude prozkoumána možnost jeho rozšíření do dalších evropských zemí. Automobilka také rozšiřuje podporu britskému šampionátu Formule Ford. Vyvinut byl i koncept Focusu pro závody cestovních vozů, který má podpořit stoupající zájem o tento druh sportu.
 
Strategie Ford Evropa v oblasti motoristického sportu byla vypracována týmem nadšených odborníků.
 
"Jak víte, asi před 18 měsíci jsme sloučili v jeden tým inženýry z oblasti motorsportu s odborníky z oddělení sportovně laděných osobních vozů. Pracuje pod vedením Josta Capita a dali jsme mu název Ford Team RS. Nyní, po navázání užších vztahů s M-Sportem, se tento krok začíná vyplácet. Tento malý tým nadšenců proměňuje naše sériové vozy v něco výjimečného. Jak pro naše zákazníky, kteří s nimi jezdí v běžném provozu, tak pro naše sportovní aktivity.“
 
"Společným jmenovatelem našich plánů v oblasti motoristického sportu je jejich integrace do strategie celé značky. Jost a jeho tým pracovali tvrdě na zrodu vzrušujících, výkonnějších  vozů. Během následujících dvou měsíců představíme úchvatnou Fiestu ST a práce na výkonné verzi Focusu 2005 již také velmi pokročily. Jsem si jistý, že naše úspěchy v soutěžích budou perfektně prezentovat produkty, dostupné všem našim zákazníkům,“ dodal Booth.
 
 
Fotografie studie Focusu RS WRC06 najdete na www.media.ford.com
 
 
 
tisk info
 
Martin Linhart,

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose