www.car.cz
 

Sosnová brzy opět přivítá Setkání automobilových mistrů
     tisková zpráva


                                      Autodrom v Sosnové opět přivítá Setkání automobilových mistrů

Druhou listopadovou neděli proběhne na Autodromu Sosnová u České Lípy již III. Global Assistance Setkání mistrů. Opět se setkají nejlepší automobiloví jezdci rally, autokrosu, rallycrossu na paralelně rozdělené trati, aby na závěr bohaté motoristické sezony předvedli své umění motoristickým fanouškům.

Global Assistance Setkání automobilových mistrů 2004 se uskuteční v neděli 14. listopadu, začátek závodu je plánován na 9 hodin. „Rally budou zastupovat vozy nejvyšší třídy A8 a produkční auta. Rallycross bude reprezentovat nejsilnější divize 1 a nově rovněž divize 1A. Nejlepší jezdci autokrosu budou z divize 3 do 4000 ccm a 3A do 1600 ccm,“ uvedl Zdeněk Lindr z pořádajícího Autodromu Sosnová. Jezdci budou opět závodit ve dvojicích na paralelně rozdělené trati, podobně jako při Bohemia rally nebo nedávném Sprintrally Česká Lípa.

 
Divácky nejsledovanější jsou souboje jezdců s vozy specifikace WRC. Předpokládá se účast kompletní české špičky této kategorie. Na startu by se měli objevit Jan Kopecký, Václav Pech, Štěpán Vojtěch, Tomáš Vojtěch, Emil Triner, Pavel Valoušek a další. V loňském roce Setkání mistrů sledovalo na pět tisíc spokojených diváků. Předchozí dva ročníky vyhrál Jan Kopecký, hlavní aspirant na domácí mistrovský titul. Poprvé startoval na voze Toyota Corolla WRC a při loňském závodě vybojoval premiérové vítězství pro speciál Škoda Fabia WRC.
 
Pořadatelé vzhledem k pozdnímu termínu zvali pouze jezdce s vozy s oběma poháněnými nápravami. V letošním roce vyzkouší i vozy s jednou poháněnou nápravou a volba padla na D1 A v rallycrossu. „Pokud bude účast vozů atraktivní pro diváky a jezdci se bez problémů vypořádají s nástrahami tratě, budeme uvažovat pro další ročník i o těchto třídách,“ vysvětlil Lindr.
 
Organizace závodu bude obdobná jako v loňském roce. Ze vzájemných soubojů jezdců v jednotlivých třídách vyjde finálová dvojice. Ti budou společně bojovat o celkové vítězství. Finálové jízdy budou mít dvojnásobnou délku tratě. „Rádi bychom uspořádali závěrečné jízdy různých tříd proti sobě, aby diváci měli možnost porovnat například autokrosový speciál s vozem specifikace WRC,“ uzavřel Lindr. I letos se vylosovaní diváci svezou s některým z jezdců na horkém sedadle spolujezdce a v průběhu přestávky proběhne autogramiáda.      
 
 
 
 
V České Lípě 2. listopadu 2004                                                         Roman ORDELT
                                                                                                               tiskové středisko
                                                                                              Global Assistance Setkání mistrů

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose