www.car.cz
 

Zima se blíží a s ní i zimní seriál (dvou) rallye.
     Pavel Jelínek


Podobně jako letos zahájí  příští sezóna rallye velmi záhy po  začátku nového roku. Zahájí ji dva ( patrně, alespoň podle datumu) čistě  zimní podniky. Budou dokonce tvořit "seriál", který je  nazván  Winter Cup a jsou do něho zařazeny lednová Jänner Rallye v Rakousku a únorová  Mogul Šumava Rallye na jihu Čech.

Právě Šumava letos oprávněně vyvolala spousty polemiky a všich jistě stále mají v živé paměti, co se zde dělo..... Už  proto je zajímavou informací, že jezdci budou při obou soutěžích moci nasadit pneumatiky opatřené protiskluzovými hroty aniž by čekali na svolení  nebo zákaz pořadatelů.  Jak se stalo právě na Šumavě.

Rakouská soutěž odstartuje již  7. - 9. ledna 2005 . Jänner Rallye  pak bude opět i součástí otevřeného českého mistrovství ČR, podobně  jako  se stalo   při loňské premiéře spolupráce s rakouskými pořadateli.
Šumava 2005, jejíž termín byl  letos posunut na závěr března, ale pořadatelé se sněhu nevyhnuli, se pojede ještě dříve než letos  i v předchozích letech, a  to v čistě zimním termínu - ve dnech  17. - 19. února 2005.  To dává pravděpodobnost, že se opět bude jednat o čistě  zimní  soutěž a snad to tentokrát již pořadatele nezaskočí!!

Novinkou je, že  v případě obou soutěží se uvedený zimní pohár  bude každý soutěžní den  a to v obou podnicích hodnotit samostatně, takže v něm půjde nikoliv o dva, ale o čtyři výsledky.  Navíc se pojede se také o slušné prémie v tisících eur, což   by mohlo vyvolat zájem posádek, které pro zimní podniky musí nakupovat  drahé zimní  speciální vybavení.


Pavel Jelínek

listopad 2004


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose