www.car.cz
 

Dálniční mýto pro nákladní vozy v Německu od 1. ledna 2005
     tisková zpráva


Firma Toll Collect s.r.o. zřizuje a provozuje pro Spolkové ministerstvo pro dopravu, stavebnictví a bydlení nový systém k vybírání dálničního mýta, které závisí na ujeté vzdálenosti, pro nákladní automobily nad 12 tun.
 
Po řadě testů neexistuje pro Toll Collect žádný důvod k pochybnostem, že vybírání mýta může začít od 1. ledna 2005. „Technické předpoklady pro zavedení mýta jsou vytvořeny“, řekl Christoph Bellmer, předseda jednatelství firmy Toll Collect. Všechny dopravní a přepravní společnosti mají organizovat zavedení zařízení na evidenci poplatků (On-Board Units).
 
Německé velvyslanectví a Toll Collect s.r.o. Vás srdečně zvou na prezentaci nového systému  o zavedení mýta na dálnicích pro nákladní vozy
 
dne 15. listopadu 2004 v 10:00 hodin
na Německém velvyslanectví v Praze, Vlašská 19, Malá Strana
 
Nahlašte prosím svou účast předem u paní Jánské: tel. 257 113-226 nebo e- mailem
 
 
Milníky na cestě k placení mýta pro nákladní vozy  v Německu
 
Systém placení mýta, který vyvinula firma Toll Collect nabízí v podstatě tři rozdílné možnosti
vyčíslení výše poplatku:
 
- automatické zaúčtování přístrojem v autě (OBU)    
- manuálním zaúčtováním na terminálu
- manuálním zaúčtováním přes internet
 
Systém automatického zaúčtování je založen na kombinaci technologie  mobilních telefonů (GSM) se satelitním systémem GPS (Global Positioning System). Základem automatického zaúčtování je přístroj, umístěný v nákladním automobilu, který určí s pomocí satelitního signálu polohu vozu, stanoví délku ujeté cesty, automaticky vypočítá výši mýta a zašle data do  výpočetního střediska firmy Toll Collect.
 
V květnu 2004 byl skončen vyhodnocovací test na celé síti dálnic s výslednou kvótou 99,2%.
Znalec potvrdil možnost masového zabudování přístrojů. V srpnu 2004 proběhl úspěšně velmi náročný test manuálního zaúčtování,  který obsahoval přes 800 000 zaúčtovaných položek během 24 hodin. Testovací zaúčtování probíhalo přes internet a na terminálech mýta v celém Německu. Terminály potvrdily 97 % připravenost na provoz.
 
Po více než  63 prezentacích v Německu s více než 8 500 účastníky započala nyní firma Toll Collect svůj informační maraton i v cizině. Z Maďarska vede roadshow přes Českou republiku, Belgii, Itálii, Polsko a Dánsko až do Běloruska. Do konce roku navštíví Toll Collect 25 zemí a bude zde informovat o aktuálním stavu zavádění mýta pro nákladní vozy v Německu. Prostřednictvím prezentací nabízí firma uživatelům příležitost probrat dotazy  při osobním rozhovoru.
 
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose