www.car.cz
 

Český jezdec do MS: Slovo Romana Kresty
     tisková zpráva


Také náš server, který je součástí MotorHome.cz se stal oficialnim medialnim partnerem Romana Kresty a jeho nadace Malina. Protoho  jako partner budeme podporovat i v jeho snaženi startovat na Rallye Monte Carlo 2005 a zveřejňujeme následující článek:
 
Slovo Romana Kresty
       Milí fanoušci a přátelé rallysportu,
        v minulém týdnu se na různých diskusních fórech skoro všech webů, zabývajících se tématikou rally, rozběhla diskuze na téma, že Vy, fanoušci, chcete přispět na můj start s vozem WRC v soutěži na Mistrovství světa. Tato myšlenka se objevovala i v minulosti. Ale já jsem vždy reagoval tak, že je to nádherný pocit cítit Vaši podporu, ale že po Vás nemůžu chtít, abyste financovali mé závodění.Proto jsem byl překvapen množstvím reakcí a počtem lidí, kteří jsou ochotni můj start podpořit. Všechny pozitivní, ale i negativní názory na těchto fórech mi přiblížily skutečné pocity Vás fanoušků z několika úhlů pohledu. Upřímně, uplynulý týden se stal tím nejpřekvapivějším, co jsem doposud ve své závodní kariéře zažil, navíc vše bylo umocněno hromadou mailů a telefonátů.
 
        V první řadě bych měl říci, že to cítím jako podporu nejen mé osoby, ale jako podporu naší posádky, kterou tvoříme s Jendou Tománkem, mým spolujezdcem. Dlouho jsem přemýšlel, než jsem se rozhodl Vaši nabídku využít. Je to pro mne velmi nezvyklá představa, že by mi měl „můj“ fanoušek, ale i ostatní fanoušci tohoto krásného sportu, financovat start na některém ze závodů Mistrovství světa v rally. Zajištění dostatečného množství finančních prostředků by mělo být starostí týmu a partnerů, ale skutečnost je taková, že zájem českých partnerů a sponzorů o reklamu ve světě je strašně malý - bohužel.
 
Také tuším, jaké reakce to vyvolá ze strany těch, kteří nevěří v mé schopnosti a ve smysluplnost celé akce. Ale protože v současné době nejsou prostředky na absolvování závodu mistrovství světa ve voze specifikace WRC s tovární podporou, tak těm, kteří mne opravdu chtějí podpořit upřímně a dobrovolně, dávám své slovo, že takto získané prostředky využiji pouze a jen na pronájem tohoto vozidla při Rally Monte Carlo 2005 a pojedu tak, abych svým výkonem prokázal, že do Mistrovství světa v rally patřím. Chci, abyste věděli, že jen já sám ponesu odpovědnost za jakýkoliv výsledek před Vámi, kteří mi věříte. A samozřejmě si plně uvědomuji tíhu odpovědnosti se všemi důsledky za případný neúspěch a tím i následné zklamání Vaší důvěry, kterou do mne vkládáte.
 
        Aby byla celá akce naprosto transparentní a průhledná, a aby nedocházelo k různým spekulacím, je důležité Vás dopředu seznámit s mým plánovaným programem pro rok 2005. Uvědomuji si, že cesta do továrního týmu je pouze jedna - účast v seriálu Mistrovství světa v rally - nejlépe s vozem specifikace WRC a kvalitní výsledky. Ovšem absolvovat Mistrovství světa v rally, byť jen evropskou část, v soukromém týmu a s konkurenceschopnou technikou je velmi finančně nákladné. Z hlediska mého dalšího sportovního vývoje a zachování šance stát se členem některého z továrních týmů, se náš tým proto rozhodl, ještě před Vaší nabídkou, pro rok 2005 realizovat raději šest startů s vozem specifikace S1600 při MS a dva vybrané podniky MMČR, než za ty samé prostředky absolvovat pouze dva závody s vozidlem WRC ve světovém seriálu. Díky Vám se tak zvýší má šance prokázat své kvality a při mém případném úspěchu na prvním závodě sezóny MS je reálná možnost se ještě k některému továrnímu týmu dostat.
Kresta a Monte 2004
 
A teď už k samotné podpoře:
Jediný způsob, jak mne Vy, fanoušci, můžete materiálně podpořit, je poskytnutí individuálního peněžitého daru. Také případní reklamní partneři zde naleznou informace, jak postupovat, pokud by chtěli podpořit můj start.
 
Výraz individuální peněžitý dar znamená, že ten, kdo má zájem, může mé osobě zaslat částku dle svého uvážení. Tato částka pak musí být zdaněna dle zákonných předpisů. Jediný, kdo Vám může garantovat nakládání s finančními prostředky, jsem já sám, Roman Kresta. Dva účty (jeden pro soukromé dary, druhý pro případné reklamní partnery) jsou založeny na mé jméno u eBanky ve Zlíně. Čísla účtů jsou 1889220001/2400 pro fanoušky a pro reklamní partnery 1889220028/2400. Já osobně odpovídám za správné zdanění takto získaných prostředků a garantuji jejich využití pouze ke startu na mistrovství světa s vozem WRC na Rallye Monte Carlo 2005.
 
Své příspěvky můžete posílat pouze v době od 15.11.2004 do 10.01.2005.
 
V případě, že se do 10.1.2005 nesejde na těchto účtech dostatečné množství finančních prostředků na pronájem vozu WRC pro start v závodě na Monte Carlo, použije náš tým na doplnění potřebné částky finance, které má na připravovaný program šesti startů s vozem S1600 na MS 2005. Tím samozřejmě dojde ke snížení celkového počtu závodů, které budu moci s tímto vozem absolvovat. Rally Monte Carlo 2005 se však stoprocentně pojede s vozem WRC. Pokud se sejde více prostředků, než bude potřeba na start v Rally Monte Carlo, bude tým postupovat stejně. Opět sníží počet startů s vozem S1600 a doloží potřebné finanční prostředky na některý další start s vozem specifikace WRC s tovární podporou při MS (např. Německo).
 
 
Tyto varianty nezasáhnou do programu plánovaných startů v České republice.
Cena pronájmu vozů specifikace WRC s tovární podporou se pohybuje cca od 150.000 do 210.000,- EUR na jeden podnik MS bez dalších režijních nákladů jako jsou startovné, ubytování, trénink apod. Na tyto doprovodné služby nikdy prostředky z Vašich příspěvků použity nebudou. Ty budou sloužit jen a pouze k uhrazení pronájmu vozu specifikace WRC. Pro Vaši informaci je cena za pronájem vozidla S1600 přibližně 80.000,- EUR za jeden závod.
 
Vozidlo bude dle přání Vás, fanoušků, vypadat následovně: česká vlajka na kapotě s nápisem Fans for Kresta, na bocích na samolepce seznam všech fanoušků se jménem a s částkou, kterou přispěli a v pořadí, ve kterém přispívali. Zbytek plochy na voze je pro případné reklamní partnery.
 
Z tohoto podniku MS vznikne pamětní plakát se soutěžním vozem, Jendou a mnou, partnery a seznamem všech dárců (včetně částek) ve velikosti A1 a v nákladu cca 20 000 kusů.
 
Tyto plakáty budeme s Jendou rozdávat osobně v servisní zóně na Rally Šumava 2005 v našem stanu. Včetně našich podpisů a osobního poděkování.
 
Postup při zasílání finančních částek:
Na číslo účtu - 1889220001/2400 můžete své příspěvky zasílat těmito způsoby:
  1. převodem z účtu na účet – název účtu dárce se objevuje automaticky
  2. vložením příslušné výše individuálního daru v hotovosti přímo na můj účet a to v kterékoli pobočce eBanky (je možné využít i poboček České pojišťovny, kde má eBanka své přepážky) – je nutno při vypisování vkladového lístku uvést jméno, které má být zveřejněno
  3. poštovní poukázkou typu „A“ – zde je potřeba uvést k číslu účtu i moji adresu: Roman Kresta, Trnava 116, 763 18 Zlín
Pro dárce ze zahraničí je nejjednodušší způsob číslo 1. Částky se automaticky převedou z cizí měny na českou měnu.
V okamžiku připsání jakékoli částky na tento účet banka vyrozumí mě a správce stránek www.FansforKresta.com o této transakci e-mailem. Ten bude obsahovat částku a jméno dárce. Tyto údaje se okamžitě objeví na účtu ve virtuální podobě na stránkách www.FansforKresta.com v sekci přispěvatelé. To znamená, že každý, kdo zašle peníze, se na tomto virtuálním účtu najde. Každý týden se na těchto stránkách v sekci zprávy zveřejní skutečný výpis z účtu z mé banky, jehož zůstatek a obraty budou naprosto přesně korespondovat se stavem na virtuálním účtu.
 
Pro kontrolu využití Vašich příspěvků bude samozřejmě v sekci zprávy uveřejněna notářsky ověřená smlouva o pronájmu vozidla specifikace WRC na rally Monte Carlo 2005 a na bankovním výpisu se objeví převod částky dle podmínek této smlouvy. Přesto bych chtěl všechny dárce požádat, aby si uschovali potvrzení o provedené platbě k případné kontrole v okamžiku pochybností.
 
Jméno a výše individuálního daru každého z přispěvatelů bude zveřejněno na speciální webové stránce www.FansforKresta.com, na závodním voze a na plakátu. Zároveň s poskytnutím daru přispěvatel souhlasí s uvedeným užitím svého jména v souladu se zákonem 101/2000Sb. o ochraně osobních údajů vyjadřuje souhlas se zpracováním svých osobních údajů.
V případě zájmu podnikatelských subjektů (fyzických nebo právnických osob) podpořit tento projekt nabízíme reklamní spolupráci:
  1. umístění firemního loga s částkou na 20 000 ks plakátů
  2. umístění firemního loga s částkou na webové adrese www.FansforKresta.com po dobu od 15.11.2004 do 10.01.2005 a na plakátech
  3. umístění firemního loga na závodním vozidle, kombinéze atd.
Z důvodu naprosté průhlednosti a kontroly i při této formě spolupráce, jak ze strany fanoušků tak i reklamních smluvních partnerů, uvádíme možnosti pro případné partnery, kteří mají chuť podpořit tento projekt formou reklamní spolupráce konkrétněji. Nabízím od 5.000-30.000,- Kč umístění firemního loga na 20.000 ks pamětních plakátů s uvedením částky, kterou zaplatili, od 30.000-100.000,- Kč umístění firemního loga s uvedením částky, kterou zaplatili na internetových stránkách www.FansforKresta.com po dobu od 15.11.2004 do 10.01.2005 a na pamětních plakátech.
 
Všechna loga reklamních partnerů budou mít stejnou velikost, jejich reklamní hodnota bude vyjádřena výší částky uvedené vedle firemního loga. Pro partnery, kteří by měli zájem o spolupráci ve vyších částkách je k dispozici reklamní plocha na vozidle, kombinéze, doprovodném voze atd. Podrobnosti lze dohodnout na adrese info@fansforkresta.com. Všechny informace o takto uzavřených smlouvách budou zveřejněny na stránce www.FansforKresta.com v sekci zprávy a vzájemná kontrola stavu financí bude probíhat stejným způsobem jako u individuálního daru systémem zveřejňování příchozích částek na virtuálním účtu, jejichž součet bude odpovídat bankovnímu výpisu. Nejlepší zárukou pro všechny zúčastněné je možnost vzájemného porovnání počtu a seznamu reklamních partnerů z virtuálního účtu, který koresponduje s výpisy z banky s jejich počtem a seznamem na plakátech, webových stránkách, závodním voze, kombinéze atd.
 
Postup při reklamní spolupráci:
  1. Na emailovou adresu info@fansforkresta.com zašlete informaci o jaký druh reklamní spolupráce máte zájem, identifikační údaje Vaší firmy a částku, kterou chcete na reklamní akci vynaložit.
  2. Obratem obdržíte návrh smlouvy a proforma fakturu.
  3. Smlouvu vytisknete, podepíšete a pošlete na adresu Roman Kresta, Trnava 116, 763 18 Zlín. Já ji podepíši a spolu s fakturou zašlu zpět na adresu Vaší firmy.
  4. Po uskutečnění reklamní služby Vám bude zaslána dokumentace reklamní spolupráce.
Závěrem bych Vám všem chtěl ještě jednou poděkovat za vyjádřenou podporu a taktéž pánům z  eWRC.CZ, Virtuconu CZ,s.r.o., Motorhome.cz, a Autosport.cz, a za to, že tuto podporu zorganizovali, připravili a mají nad ní mediální záštitu.
 
Váš Roman Kresta
 
U článku fotky Romana  Kresty v sezóně 2004.

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose