www.car.cz
 

Škoda našla pro exhibici novou hvězdu. Vítěze Le Mans.
     tisková zpráva


VÍTĚZ LE MANS ‘DINDO’ CAPELLO POJEDE S FABIÍ WRC MONZA RALLYE SHOW
    Se Škodou Fabií WRC se příští víkend (27. – 28. listopadu) zúčastní exhibiční Monza Rallye okruhový pilot sportovních vozů a prototypů Rinaldo ‘Dindo‘ Capello. Osm rychlostních zkoušek tohoto podniku povede po různých částech legendárního okruhu. Pět z nich absolvují jezdci v sobotu, zbylé tři, které doplní mistrovské rozjížďky, se odehrají v neděli.
     
    ‘Dindo‘ říká: “Monza Rallye je skvělý a zábavný způsob, jak se rozloučit se sezonou. Budou tu okruhoví a soutěžní jezdci a dokonce i motocyklový šampion Valentino Rossi. Má to být především show, ale vždy se z toho stane opravdová soutěž! V roce 1998 jsem byl druhý a v roce 2000 jsem vyhrál. Vůbec jsem si nemyslel, že bych letos mohl startovat. Musím za tuto možnost poděkovat Audi Sport a také vedoucímu týmu Škoda Motorsport Martinu Mühlmeierovi. Znám se s ním z našeho Le Mans týmu a jsem rád, že se budu moci spolehnout na zázemí Škody Motorsport a Fabii WRC.“
     
     
    Čtyřicetiletý bývalý mistr italského šampionátu cestovních vozů byl členem vítězného týmu při 24-ti hodinovce v Le Mans v roce 2003 a 2004. Poprvé v týmu Bentley a napodruhé s Audi Sport. Na svém kontě má v legendárním závodě i další umístění na stupních vítězů v ročnících 2000 – 2002.
     
    V letošní sezoně dojel ‘Dindo‘ při svém debutu za volantem vozu německého šampionátu cestovních vozů DTM na pátém místě. Při exhibičním podniku v Šanghaji si vyzkoušel Audi A4. S Audi R8 zajel dobrý výsledek také v sérii vytrvalostních závodů Le Mans Endurance. Jeho 16 vítězství mu zajistilo pozici nejúspěšnějšího jezdce American Le Mans Series (ALMS).



    ‘DINDO’ CAPELLO PROFIL

    Datum narození:   17. června 1964
    Národnost:   Ital
    Stav:   Manželka Elisabetta, syn Giacomo
    Záliby:   Karting a cyklistika
    Největší úspěchy:   Mistr - Italian Touring Car 1992 & 1993
    (Audi 80)
      Mistr - Italian Supertouring 1996
    (Audi A4 Quattro)
      3. místo Le Mans 2000
    (Audi R8)
      2. místo Le Mans 2001 & 2002
    (Audi R8)
      1. místo Le Mans 2003
    (Bentley Speed 8)
      1. místo Le Mans 2004
    (Audi R8)

    tisk info
     Škoda Motorsport Media Team

     
    © 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose