www.car.cz
 

Česká rallye 2005 - celkem devět podniků
     29.11.2004 13:20 - Pavel Jelínek


Příští ročník tuzemského mistrovství republiky v automobilových soutěžích bude mít devět dílů. Program se tak dočká rozšíření, které definitivně schválil výkonný výbor Federace automobilového sportu Autoklubu České republiky. Do termínového kalendáře se vrátila Valašská rallye, které byla v letošní sezóně součástí slovenské Rallye Tatry, přičemž obě tyto soutěže se pojedou samostatně  zhruba měsíc po sobě.

Stejně jako v letošním roce začne český šampionát již v lednu rakouskou Jänner rallye. Také Šumava by měla být zimní soutěží a její termín byl posunut z března již na polovinu  února.  Na přelomu března a dubna se pak pojede Valašská rallye, tentokrát již bez propojení se slovenskými úseky a tak může být  otázkou, zda se soutěž nevrátí opět na pěkné  úseky v okolí Olomouce a Šternberka. Slovenská Rallye Tatry ale v kalendáři zůstala a pojede se na přelomu dubna a května opět  v zřejmě především  v okolí Půchova. Tradičně květnová soutěž v okolí Českého  Krumlova se pojede  v závěru měsíce května a na začátku července je v plánu Rallye Bohemia. Ve dnech 18 až 21 srpna je na řadě zlínská Barum rallye, tentokrát kromě nejvyššího koeficientu ME zařazená i jako kandidátský podnik MS. Sezónu  uzařou zářiová Příbram a říjnová Horácká rallye na Vysočině.

Do konečného pořadí se bude započítávat sedm  z devíti výsledků a podobná situace bude i v jednodenních sprintech, které si získávají stále větší  oblibu posádek i diváků.


Kalendář 2005: 

6. - 8. ledna: IQ - Jänner rallye (Rakousko), 
17. - 19. února: Mogul Šumava rallye Klatovy, 
31. března - 2. dubna: Valašská rallye, 
29.4 - 1.5. - Rallye Tatry Púchov (Slovensko), 
26. - 28. května: Seat rallye Český Krumlov, 
1. - 3. července: Rallye Bohemia Mladá Boleslav, 
18. - 21. srpna: Barum rallye Zlín, 
23. - 25. září: Rallye Příbram, 
20. - 22. října: Horácká rallye Třebíč. 


 
 
Fotogalerie:   Sosnová - Setkání mistrů 2004 od Ivo Nesrovnala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose