www.car.cz
 

Pospa team: Promoklé přímořské chorvatské finále Zóny FIA
     1.12.2004 23:48 - tisková zpráva


Poslední soutěží započítávanou do Zóny FIA CEZ se stala Rally Poreč, přesunutá chorvatskými organizátory až na 12.-13.listopadu. Teplota těsně nad nulou a vydatné srážky tvořily nezvyklou kulisu v přímořské rekreační oblasti,kudy vedly tratě rychlostních zkoušek.

 

Teoretická šance na první místo ale spíše potřeba udržet medailové umístění na start soutěže  dovedla i Pospíšila s Vajíkem s Hondou Integrou. Po první RZ ve formě nočního městského prologu byla posádka na lichotivém 9.místě ve sk.A z 32 „áčkových“ vozů, vedoucí posádka zóny Prezelj s Menartem i třetí Marc  ve voze A8 zůstali až ve druhé desítce. Hned na první ranní vložce však přemotivovaný Pospíšil vyrobil na vlhkém asfaltu ve vysoké rychlosti hodiny,nebezpečný výlet pozadu do lesního porostu naštěstí skončil pouze drobným poškozením vozu a posádka se ztrátou cca 20 s pokračovala v soutěži.

 

 Řada havárií ostatních posádek svědčila o záludných vlastnostech navlhlých nánosů písku a bláta na trati, další výlety mimo tratˇ čekaly i Pospíšila s Vajíkem.Zkouškou tvrdohlavosti posádky však byla porucha spojky před cílem RZ5, dalších 8RZ se Honda rozjížděla na startech RZ i kdekoli jinde „přes starter“ případně s pomocí spolujezdce.Řada defektů pneumatik o ostré kameny znamenala další ztrátu, v cíli se tak posádka ocitla těsně za bodovanou pozicí, útěchou byl pohár za třetí místo ve sloučené třídě A6-A7.

 

Soutěž však nedokončil Prezelj ani Marc, celkově tak posádka obsadila v Zoně FIA Střední Evropy druhé místo ve sk. A a to i bez bodů z Nitry, protože tato soutěž se zřejmě pochybením činovníků SAMŠ do Zóny FIA nezapočítávala. Pohár předal na slavnostním vyhlášení ve slovinské Ljublani dne 19.listopadu prezident FIA Max Mosley.

 

O týden později převzala posádka při vyhlašování Mistrů Slovenské republiky trofeje za zisk titulu Mistrů ve třídě A7 pro rok 2004.

 

V zimním období čeká tým kromě obchodních a organizačních jednání o nové technice i rehabilitační a léčebné procedury posádky a nezbytné akce pro V.I.P. partnery týmu.        

 

 

Pospa Rally Team

 


 
 
Fotogalerie:   Turecko 2004 od Martina Viďourka, www.frozentime.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose