www.car.cz
 

Buggyra slaví výročí - čtyři roky plodné spolupráce
     7.12.2004 22:00 - tisková zpráva


Přesně před čtyřmi lety uzavřela dvojice Gerd Koerber-Martin Koloc podáním ruky jednu z nejefektivnějších spoluprací v historii motoristického sportu. Stěží totiž naleznete dvojici, která by začala vývoj zcela nového závodního speciálu a během tří let se mohla pyšnit dvěma tituly mistra Evropy.
 
„Když jsem začal pracovat na projektu Buggyra, udělal jsem si seznam několika pilotů, kteří budou schopni nejen pracovat na vývoji nového vozu, ale především vyhrávat a vyhrát šampionát,“ vzpomíná Koloc. „Asi měsíc jsem si psal plusové a mínusové body jednotlivých adeptů a vždycky mi z toho vycházel nejlépe Gerd. Svůj první titul totiž získal na speciálu, který dali dohromady s otcem, měl zkušenosti s vývojem vozu DAF. Proto jsem se rozhodl Gerda oslovit.“
 
A jak vzpomíná na dobu před čtyřmi lety Gerd Koerber:Poté, co přišel Martin s návrhem vzájemné spolupráce, vzal jsem si dobu na rozmyšlenou. Měl jsem dvě podmínky. V první řadě jsem chtěl, aby tým kolem Martina dával dohromady auto, které bude vyhrávat. A trval jsem na dvouleté smlouvě. Nechtěl jsem dopadnout jako u DAF, kde jsem s Ludovicem Faurem a Alainem Fertém pracoval na konkurenceschopném speciálu, a když to vypadalo, že půjdeme od vítězství k vítězství, se továrna rozhodla skončit se závoděním."
 
Martin Koloc dle vlastních slov pak neváhal ani sekundu: “Když přišel Gerd s právě s těmito požadavky, nebylo co řešit. Rázem jsem věděl, že jsem vsadil na správného koně."
 
Buggyra
 
týmové stránky www.buggyra.com

 
 
Fotogalerie:   Testy nové Buggyry třídy Race truck

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose