www.car.cz
 

Mičánek junior nebude obhajovat v NF, ale pojede jen formuli BMW
     15.12.2004 17:11 - Pavel Jelínek


Jirka Mičánek junior měl letos  nabitý závodnický program. Národní  formuli střídal s formulí BMW, kde se  ale musel učit s novou technikou i nové trati. Zatímco v NF kraloval a suverénně  získal  mistrovský titul, s formulí BMW naopak na soupeře spíše nestačil.

Projevil se  přísný zákaz  tréninku, takže s vozem se seznamoval vždy  až  přímo  při vlastních závodech. No  a proti ostříleným borcům  to prostě nestačilo. "Je to jako když tady mistr skáče do výšky pět metrů, ale tam  šest  a půl metru...,"  přibližuje  rozdíl  otec Mičánek, mnohonásobný mistr republiky.

Nicméně na dnešní tiskové konferenci v Ostrovačicích u Brna bylo prezentováno rozhodnutí, že junior nebude obhajovat  titul v NF, ale bude se soustředit pouze na  boje v prestižním šampionátu. "Letos jsem hlavně sbíral zkušenosti a seznamoval se s jednotlivými okruhy, kde jsem nikdy před  tím nestatoval. Nyní už bych měl začít pravidelně sbírat body v první desítce," řekl  jezdec.

Čeká jej tedy deset závodů formule BMW v rámci mezinárodního mistrovství Německa cestovních vozů. V jiných závodech  ani startovat nesmí.

Právě před několika dny pak tým  ukončil sezónu úspěšné testy  na  všech okruzích, kde bylo možné trénovat. V šampionátu formule BMW se totiž může testovat pouze po skončení  sezóny a od  1. února bude zase platit zákaz, tedy s vyjímkou oficiálních testů. "Najel jsem v tréninku takřka tři tisíce ostrých kilometrů. Na většině okruhů jsem se výrazně zlepšil. Například na Lausitzringu bych s časem z přípravy stál v závodě ve druhé řadě," upřesnil Mičánek. Během dvou uplynulých měsíců vlastně  projel všechny okruhy, kde v průběhu  sezóny závodil. A najel jednou  tolik  kilometrů.

Na většině  okruhů se sice 18 letý jezdec zlepsil a dotáhl na  špičku, ale problémy má stále na německém  okruhu  Nürburgringu. Zde si nemůže zvyknout na pasáže se zatáčkami a údajně mu  "nesedí" žádná zatáčka. Kupodivu má i  problém doma v Brně, kde má přece jen nejvíce najeto.

Za zmínku  stojí  jistě i fakt, že Brno  pro  příští rok  NENÍ v kalendáři  tohoto pretižního  seriálu. Předběžný termínový kalendář příštího ročníku 2005 formule BMW vypadá následovně:

17. dubna: Hockenheim,
1. května: Lausitzring,
15. května: Spa,
29. května: Nürburgring,
12. června: Oschersleben,
26.června: Norisring,
7. srpna: Nürburgring,
28. srpna: Zandvoort,
18. září: Avignon,
16. října: Hockenheim.

 

foto v článku : Martin Straka, archiv týmu


 
 
Fotogalerie:   DTM v Brně 2004 - další závody

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose