www.car.cz
 

Neznámé značky v britském poháru SRCC Sport 2000
     21.12.2004 19:00 - Vladimír Rožánek


Tak, jako jsou pro Evropany běžné názvy prototypů PRC, Argo, Osella, Lucchini, nebo Courage, tak Britové ve svém prototypovém poháru SRCC Sport 2000 sedlají značky daleko méně známé, ať již jde o různě upravené vozy Tiga, Van Diemen, Gunn, nebo Royale, či Lola. Sérii SRCC pořádá, jak již z názvu odvozeno, Sport 2000 Racing Car Club, který sídlí  v Kentu. Většina závodů SRCC se jezdí na území Britského spojeného království. V letošním roce tvořily výjimku pouze závody ve Spa a Zandwoortu. Jinak se boje, ve značně naplněném poli, odehrávají i na méně známých tratích, jako třeba na trati ve Snettertonu, Castle Combe, nebo Rockinghamu.

 

Jako standardní motor se používá Ford, o objemu 2000ccm SOHC se dvěma karburátory, standardně se také dodávají karburátory Weber. Další body v reglementu nařizují, aby vozy ve třídách nepřekračovaly povolené úpravy a velikosti spoilerů. Tyto jsou pevně stanoveny, stejně jako obutí značky Yokohama.

 

Bodování účastníků SRCC 2000 probíhá nejen v celkovém pořadí, ale hlavně v jednotlivých třídách šampionátu, které se liší typem úprav, hmotností a také stářím jednotlivých vozů.

Po závodě bývají honorováni nejlepší 3 z celkového pořadí, a také ve třídách. Vítěz získává vždy 15 bodů a i 15. a další v pořadí si připíší jeden bod za dojetí závodu. Systém hodnocení mají zdá se velmi spravedlivý. A to se ještě škrtá nejhorší výsledek z osmi závodů sezóny.

 

Jen pro zajímavost uvádíme pět nejlepších závodníků z letošního roku.

 

SRCC  Sport 2000 – celkové pořadí:

 

David Flory – Lola T598 – Class B

Rupert Russell – Van Diemen RF94 – Class A

Keith Norman – Tiga SC80 – Class H

Guy Jeynes Ellis – Carbir – Class A

Mike Bohling – Shrike P15 – Class B

 

Podobných sérií nalezneme v Evropě mnoho, těším se, že se v Novém roce nad těmito stránkami setkáme při některé další a přeji Vám krásné Vánoce.

 

Vláďa Rožánek, www.Car.cz


 
 
Fotogalerie:   Proto Cup z Mostu 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose