www.car.cz
 

Corsa s TWINPORTem ušetří přes 200 Kč na nádrž
     21.12.2004 23:35 - tisková zpráva


Corsa s technologií TWINPORT dokáže ušetřit přes 200 Kč na nádrž  

 Vysoké ceny pohonných hmot stále více nutí motoristy zajímat se o spotřebu svých vozů. A cena nafty, rychle dohánějící cenu benzinu, znovu obrací pozornost řidičů k hospodárným zážehovým motorům - tento trend je dobře patrný zejména v segmentu malých kompaktních vozů. Například v sousedním Německu si čtyři z pěti zájemců o kompaktní model Opel Corsa, tedy 80 procent, zvolili některý z hospodárných zážehových motorů vybavených inovativní technologií TWINPORT, která přispívá ke snížení spotřeby.

Díky technologii TWINPORT se hned tři zážehové modely řady Corsa mohou pochlubit spotřebou pod 6 l/100 km - jde o vozy poháněné zážehovými motory 1.0 12V TWINPORT/44 kW, 1.2 12V TWINPORT/59 kW a 1.4 16V TWINPORT/66 kW. Jen málokterý zážehový model tohoto segmentu se může pochlubit tak hospodárnými motory obdobných výkonových parametrů… Model Opel Corsa ECO, poháněný motorem 1.0 12V TWINPORT, se dokonce pyšní titulem nejhospodárnějšího zážehového vozu své třídy!


Technologie TWINPORT je založena na využívání proměnného sání v kombinaci se systémem recirkulace výfukových plynů. To přispívá k dosažení velmi nízké spotřeby - například Corsa poháněná motorem 1.4 16V TWINPORT v kombinaci s manuální pětistupňovou převodovkou spotřebuje asi o 18 procent, resp. 1,3 l/100 km benzinu méně než její předchůdkyně poháněná stejně výkonným motorem o objemu 1,4 l ovšem bez technologie TWINPORT.

V praxi to znamená, že Corsa 1.4 16V TWNIPORT ujede na jedno naplnění nádrže o objemu 45 l o bezmála 140 km více, než předchozí model. Anebo jinak: Na ujetí stejné vzdálenosti, jako plně natankovaná Corsa 1.4 se starším motorem, spotřebuje současná Corsa 1.4 16V TWINPORT asi o osm litrů méně benzinu, což při současných cenách benzinu znamená úsporu hodně přes dvě stovky korun!


Favorit: třetina zákazníků volí Corsu s motorem 1.2 16V TWINPORT ECOTEC

Moderní šestnáctiventilový čtyřválec 1.2 16V TWINPORT ECOTEC je nejpopulárnějším motorem z šestice agregátů nabízených pro modely Corsa - asi 36 procent zákazníků, mířících do řady Corsa, volí tento agregát, který byl v porovnání se svým předchůdcem opět vylepšen a vybaven novými technologiemi. V provozu se to projevilo snížením spotřeby až o 12 procent, resp. o 0,7 l/100 km.

Motor 1.2 16V TWINPORT ECOTEC ve spojení s pětistupňovou automatizovanou manuální převodovkou Easytronic, kterou si objednává asi 5 procent zákazníků, si řekne jenom o 5,3 l benzinu na 100 km jízdy. Stejně, jako všechny ostatní motory modelů Opel Corsa, plní i čtyřválec 1.2 16V TWINPORT ECOTEC emisní limity normy Euro 4.

Nízké provozní náklady

Corsa šetři peněženku svého majitele nejenom malou spotřebou, ale také nízkými ostatními provozními náklady. Při zohlednění spotřeby, daní a pojištění, amortizace, servisních nákladů, ceny inspekčních prohlídek a hodnoty spotřebních dílů patří Corsa k nejvýhodnějším nabídkám automobilového trhu a nechává většinu konkurentů ve své třídě daleko za sebou! Celkové provozní náklady vztažené na ujetý kilometr jsou v případě Corsy 1.2 16V TWINPORT ECOTEC až o pětinu nižší než provozní náklady srovnatelných konkurentů, což při zohlednění ročního proběhu kilometrů může představovat velmi slušnou úsporu.

Na tomto výborném hodnocení má velkou zásluhu promyšlená koncepce celého vozu - Corsa je konstruována tak, aby byly minimalizovány jak neproduktivní prostoje v servisech při povinných technických kontrolách, tak také opravárenské náklady v případě poškození některých dílů - řada z nich je například upravena tak, aby jejich výměna byla opravdu co nejsnazší, nejrychlejší a tedy i nejlevnější. Mnoho karosářských prvků je například spojováno šrouby, namísto svářením. A třeba hliníková výztuha předního nárazníku je ke skeletu vozu připojeny přes tzv. nárazové boxy, které se v případě menších kolizí deformují, ovšem zabrání poškození nosné struktury vozu, jejíž oprava by potom byla mnohonásobně nákladnější.

Velmi příjemné jsou z pohledu majitele Corsy dlouhé servisní intervaly - dva roky, resp. 30 000 km v případě zážehových a dokonce až 50 000 km v případě vznětových motorů. Převodovka i rozvodovka mají tzv. celoživotní olejovou náplň, mazat se nemusí ani řada pohyblivých dílů podvozku.

Zcela bezúdržbová je spojka, jejíž hydraulický vypínací mechanismus je vybaven systémem samočinného vymezování vůle. Životnost vzduchového a palivového filtru je celých 60 000 km nebo čtyři roky. Jen minimální pozornost vyžaduje brzdový systém - na příliš ojeté brzdové destičky předních kotoučových brzd je řidič upozorněn akustickým signálem, brzdová kapalina se mění každé tři roky.

Mimořádná spolehlivost, dvouletá záruka

Respektovaný německý motoristický magazín "auto motor und sport", který pravidelně sleduje četnost závad u jednotlivých skupin automobilů, označuje Corsu za obecně velmi spolehlivý model. Corsa 1.2 zvítězila ve své třídě malých vozů v dlouhodobém testu provozní spolehlivosti na 100 000 km.

Na klid zákazníků myslí Corsa také dvouletou zárukou, kterou Opel poskytuje na všechny své nové modely.
 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose