www.car.cz
 

Volkswagen na sněhu a ledu. Vozí Katku i Koukala
     22.12.2004 11:08 - tisková zpráva


Kateřina Neumannová stráví zimu s Multivanem 4Motion
Letos podruhé je Volkswagen partnerem také extraligového hokejového klubu HC Sparta Praha

Praha, 22. prosince 2004 - Už řadu sezon putují čeští reprezentanti v běhu na lyžích po celé Evropě v Transporterech zapůjčených od importérské společnosti Volkswagen. Za tuto podporu se odvděčili tím nejlepším způsobem - Kateřina Neumannová vybojovala celkem čtyři olympijské medaile a nedávno vyhrála další závod Světového poháru, Lukáš Bauer přivezl vítězství ze závodu Světového poháru a Martin Koukal získal zlatou medaili z Mistrovství světa ve Val di Fiemme.
Z tvrdého ledu sportovních hal by chtěli pro Volkswagen vybojovat ligový titul zase hokejisté týmu HC Sparta Praha.

Transportery vozí lyžaře Vynikající výsledky běžců a běžkyň importér automobilů Volkswagen rád patřičně ocení, a tak Kateřina Neumannová, česká královna bílé stopy, bude cestovat od závodu k závodu ve zbrusu novém sponzorském Multivanu 4Motion.
Velikost a flexibilita Multivanu přijdou Kateřině vhod, stejně jako sofistikovaný pohon všech kol 4Motion, který obohatil nabídku modelové řady Transporter/Multivan docela nedávno. Skvělé výkony běžců Lukáše Bauera a
Martina Koukala v minulých sezonách odměnil importér zapůjčením vozů Golf Variant, dnes oba borci jezdí v modelech Touran.

Volkswagen je v bílé stopě jako doma - to dosvědčuje i postřeh Čestmíra Skrbka, manažera Svazu lyžařů ČR: "Řada špičkových lyžařských klubů sleduje, že reprezentace už mnoho sezon jezdí po závodech Transportery, a tak tuto značku a vozy také přebírají - nedávno jsem na jednom sportovním podniku napočítal celkem sedmnáct klubových Transporterů!" Tyto vozy lyžařům vždy vyhovovaly pro svoji prostornost, výkony a hospodárnost. "I když nemáme verze s pohonem všech kol, neexistuje, abychom se s dobrými zimními pneumatikami s Transportery někam nedostali," potvrzuje Čestmír Skrbek.

V únoru příštího roku čeká lyžaře Mistrovství světa v německém Oberstdorfu a hned za rok se koná olympiáda v italském Turínu. "Samozřejmě, že z Oberstdorfu chceme přivézt medaili, a pokud možno ne jednu," hodnotí Čestmír
Skrbek vyhlídky běžců. Mimochodem běh na lyžích byl na základě dosavadních výsledků oficiálně vyhlášen jako jedno ze čtyř nejúspěšnějších sportovních odvětví České republiky.

"Věřím, že spolupráci s importérem vozů Volkswagen "dotáhneme" až do roku 2009, kdy se koná Mistrovství světa v Liberci. V té době Koukal i Bauer budou v ideálním věku a věříme, že se doma předvedou v nejlepším světle!"

Volkswagen na ledové ploše
Zatímco lyžaři už logo Volkswagenu několikrát pozlatili, hokejisté týmu HC Sparta, jednoho z nejstarších českých hokejových týmů, jehož kořeny sahají až do roku 1903, by se o to chtěli pokusit právě letos! Předpoklady jsou 
dobré, klub HC Sparta se chlubí ojedinělou statistikou úspěšnosti: Od poloviny devadesátých let neskončila Sparta v nejvyšší české soutěži hůře než třetí, dvakrát vybojovala dokonce zlato.

A letos má tvrdě "našlápnuto" na třetí extraligový titul: "Zatím si vedeme velmi dobře, jsme na prvním místě tabulky, a všichni věříme, že sezónu úspěšně i zakončíme," říká Luboš Koželuh, generální manažer HC Sparta Praha.

Už druhou sezonu vyjíždějí hráči extraligového týmu HC Sparta s logem automobilky Volkswagen na dresu, velké logo Volkswagen zdobí i led  T-Mobile Areny, domovského ledu klubu, která je se svojí kapacitou necelých 14 tisíc diváků druhým největším uzavřeným sportovním stadionem České republiky.

"V loňském ročníku nejvyšší hokejové soutěže předváděla Sparta krásný hokej a i když z toho nebylo nakonec zlato, rádi jsme klub podpořili i v letošním ligovém ročníku," říká David Liška, šéf dovozce vozů Volkswagen. Na základě
smlouvy o sponzoringu má realizační tým hokejového klubu HC Sparta k dispozici celkem pět osobních vozů Volkswagen - dva Touaregy, Golf, Golf Variant a jednoho Passata Variant.

"Podpory společnosti Import Volkswagen Group si moc vážíme, a chceme udělat vše pro to, abychom se odvděčili tím nejlepším způsobem - hrát atraktivní hokej a znovu bojovat o ligový titul," říká Luboš Koželuh.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose