www.car.cz
 

Výroční slavnost v Púchově tečkou za mosteckou sezónou
     23.12.2004 12:49 - Pavel Jelínek


Výročního večera mistrů volantu se účastnil i slovenský prezident

Vždy na začátku prosince se v Púchově koná výroční slavnost, při níž  jsou oceňováni mistři volantu, kteří v barvách MATADOR Pneusportu sbírali po celou sezónu vavříny. Také letos se této akce účastnili i zástupci mosteckého Autodromu Duhové Energie, protože slovenská pneumatikářská společnost je nejen generálním sponzorem, ale i strategickým partnerem a spolumajitelem severočeského okruhu.

Obrovský  lesk letošnímu výročnímu večeru přinesla přítomnost prezidenta Slovenské republiky pana Ivana Gašparoviče, který má sám k motoristickému sportu velice vřelý vztah. Letos v červenci se dokonce účastnil jako jezdec tradičního závodu do vrchu pod názvem Slovakia MATADOR Pezinská Baba. Z rukou prezidenta MATADORu ing. Štefana Rosiny Phd. převzala hlava slovenského státu jako upomínku na tento výkon ocenění v podobě stylizovaného volantu.

Mezi oceněné patřil i předseda představenstva AUTODROMU MOST a.s. Jiří Kroužek, který při této příležitosti vyjádřil vedení slovenské společnosti velké díky za profesionální spolupráci. Během večera pak pochopitelně využil i možnosti k seznámení se slovenským prezidentem, s nímž seděl u jednoho stolu. S nadšením kvitoval jeho lidský a vstřícný způsob komunikace. "To, že si hlava státu našla v nabitém programu čas na návštěvu takové akce, o něčem svědčí. Pana prezidenta Gašparoviče zaujal i vztah MATADORu a našeho  okruhu a já si toho velice vážím," řekl Jiří Kroužek.

V roce 2005 oslaví slovenský pneumatikářský gigant stoleté výročí vzniku této obchodní značky a jeho vedení to mimo jiné chápe jako výzvu k dalšímu rozvoji firmy. Právě orientace na motoristický sport je posle slov Štefana Rosiny vrcholně logickým krokem, který přispívá ke zvyšování kvality, bezpečnosti a tím i obchodní úspěšnosti komerčních  pneumatik. Rozšíření produktového portfolia o pneumatiky pro off roady, ale také práce na obohacení výrobního programu MATADORu  o divizi Automotive, to jsou prvky, které ze slovenské společnosti dělají významného hráče na sředoevropském trhu. 

Vývoj a strojírenská výroba celých podvozkových skupin, které teprve ve spojení s kvalitním autopláštěm tvoří harmonický celek, to je cesta, kterou se slovenští pneumatikáři vydali před několika lety a už první výsledky naznačují, že jde o správný směr. Spolupráce s mosteckým okruhem a se vznikajícím polygonem pro testování a výcvik bezpečné jízdy, jsou další logické kroky, bez nichž by realizace všech plánů MATADORu byla jen těžko uskutečnitelná...


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose