www.car.cz
 

V mostecké šikaně už je asfaltový koberec
     23.12.2004 12:57 - tisková zpráva


Do velice významného stadia se v prvních prosincových dnech dostala výstavba nové zatáčky na konci mostecké cílové rovinky. Po vytyčení nového kursu trati, nasypání a zpevnění podloží už je její tvar naprosto zřetelný a nová část dráhy už má i asfaltový koberec.

V žádném případě ještě nejde o finální fázi výstavby. Zcela novou trasou povede i obslužná komunikace podél závodní dráhy, staví se opěrné zdi, připravují se masívní základy pro uchycení svodidel. Dokud to počasí dovoluje, snaží se stavební firma stihnout maximální objem prací. Po skončení období zimního vegetačního klidu pak zjara bude samozřejmostí i finální povrchová úprava okolí nového úseku dráhy a nasypání záchytných štěrkopískových zón.

Definitivní termín dokončení všech prací na nové zatáčce je určen na jarní zahájení motoristické sezóny roku 2005.

Tak, jak zaznělo už před rokem, nová trasa bude určena především pro automobily.  Testy a závody motocyklů budou moci fungovat v původním kurzu trati, tedy s využitím retardéru. V současnosti se ale po cílové rovince prohánějí jen nákladní automobily, které na staveniště nové zatáčky přemísťují zeminu odtěženou na diváckém svahu, kde mezitím vzniká polygon pro výcvik bezpečné jízdy.  


 
 
Fotogalerie:   24 hod. Le Mans 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose