www.car.cz
 

Dakar 2005: Prolog byl pro Tomečka jen zákuskem
     2.1.2005 08:38 - Pavel Jelínek


...:: Silvestr v Barceloně ::...

Oslava Nového roku je za námi. V průběhu dnešní spojovací etapy z Barcelony do Granady (do cíle zbývalo ještě 200 km) jsem se zeptala Tomáše Tomečka, jak prožili silvestrovské veselí členové Letka Racing Teamu.

Celý náš mezinárodní tým slavil v jedné restauraci v Barceloně. Andrého Azeveda doprovázela i manželka s dětmi. Byl to velmi příjemně strávený Silvestr, Brazilci se seznámili s Australany a naopak. Po půlnoci jsme se šli podívat na pláž a pak jsme absolvovali ještě společnou procházku noční Barcelonou,“ popsal první minuty roku 2005 Tomáš Tomeček.

Pro úplnost přinášíme kompletní přehled posádek, které s naším týmem spolupracují během Dakaru 2005:

Kategorie motocyklů:

  • 025 - Jean De Azevedo (KTM - Brazílie)

Kategorie osobních automobilů:

  • 339 - Klever Kolberg, Lourival Roldan (Mitsubishi Pajero - Brazílie)
  • 386 - Peter Jerie, Rudy Briani (Nissan - Austrálie, česko-australská posádka)

Kategorie kamiónů:

  • 518 - André De Azevedo, Luiz De Azevedo, Jaromír Martinec (Tatra - Brazílie, brazilsko-česká posádka)
  • 548 - Tomáš Tomeček, Vojtěch Morávek, Michael Tanaka (Tatra - Česká Republika, česko-australská posádka)

Asistenční vůz:

  • Petr Vodák, Geraldo Lima, Ronaldo Pinto (Tatra - Brazílie, česko-brazilská posádka)

...:: Postřehy členů týmu ::...

Zde jsou postřehy členů týmu z dnešního krátkého prologu:

Jaromír Martinec (518 - Tatra): "Etapa byla jednoduchá, jelo se po pláži takřka na hraně moře. Na trati bylo několik skoků, zrádné brody letos chyběly."

Tomáš Tomeček (548 - Tatra): "Dnešní prolog byl takovým malým zákuskem na začátek. Jeli jsme po mokrém, již vyježděném písku, předjížděli jsme asi 3 pomalejší vozy, což nás trochu zdrželo. Na trati bylo několik zrádných hrbů, za nimi čekaly díry, které nebyly moc vidět. Takže se muselo jet opatrně. Etapa se mi líbila."

Vojtěch Morávek (548 - Tatra): "První etapa byla krátká, ale příjemná. Jelo se v písku. Kolem stály davy diváků, atmosféra byla skvělá. Těším se, až začnou ty pořádné africké etapy."

Připomeňme, že obě týmové tatry dojely se stejným časem (6 min. 13 s.) a ztrátou 53 sekund na prvního Hanse Bekxe s vozem DAF. V průběžném pořadí se posádky Tomáše Tomečka a Andrého Azeveda dělí o 10. a 11. pozici.

Zuzana Nohavicová, LRT


 
 
Fotogalerie:   Před Dakarem 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose