www.car.cz
 

Barcelonské prokletí pro tým Buggyra?
     22.1.2005 04:18 - tisková zpráva


Čím to, že se nám nikdy nepodařilo vyhrát s Buggyrou v Barceloně? Tuto otázku si mohla při pohledu na letošní termínovou listinu EP tahačů položit čtveřice jezdců Gerd Körber, David Vršecký, Antonio Albacete a Ludovic Faure.
 
Zatímco na všech okruzích (výjimku tvoří Albacete, které se v době působnosti Buggyry na truckové scéně nikdy nejelo a pro tuto sezónu nahradilo Alastaro) slavili jezdci Buggyra Truck Racing Teamu alespoň jedno vítězství (v Le Mans, Zolderu a v Mostě vyhrála Buggyra dokonce dvakrát), v Barceloně se zatím triumfovat nikomu nepodařilo. Nejblíže slávě byl minulý rok Ludovic Faure, který sice projel vítězně cílem, vzápětí byl však diskvalifikován pro údajné překročení maximální povolené rychlosti.
 
V Barceloně 2002 vyhrál domácí matador Antonio Albacete, leč v té době jel na voze Caterpillar. „Máme v Barce prostě smůlu,“ říká David Vršecký, který skončil loni třetí. „V roce 2002 jsme přijeli ve skvělé formě, bohužel se objevily problémy s chlazením motoru, mám v živé paměti, jak jsme na poslední chvíli sháněli suchý led.“ „Mám ten závod v paměti,“ doplňuje Davida Gerd Körber.
 
 „Hned po startu mě totiž v první zatáčce trefil Stan Matějovský, takže jsem dojel pátý. Jednalo se o první závod sezóny a znovu se potvrdilo, že ten, kdo vyhraje úvodní pohárový závod, nedosáhne na celkové vítězství. Z tohoto hlediska mně proto prohra v Barceloně zase až tak nevadila. Další rok jsme měli skvělou fazónu, ale to se pro změnu v Barce nejelo.“
 
Oba jezdci se však shodují v tom, že jim okruh Catalunya vyhovuje. „Je vidět, že se tady jezdí závody F1, výborná organizace. Sice to není o takovém adrenalinu jako Jarama, ale člověk si zazávodí,“ prohlásil na závěr David Vršecký.
 
Buggyra
 
oficiání  stránky : www.buggyra.com

 
 
Fotogalerie:   EP trucků Most 2004- po startu i před ním

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose