www.car.cz
 

Emil Triner bude klouzat po Sosnové s Octavií WRC
     27.1.2005 23:49 - tisková zpráva


Přijeďte v sobotu na zimní show do Sosnové!

 

 

V sobotu 29. ledna se uskuteční na Autodromu Sosnová u České Lípy premiérové Zimní setkání mistrů rally. Jedná se o volný mezinárodní podnik pro jezdce ze Zóny střední Evropa s platnou licencí. Pořadatelé z Autoklubu Česká Lípa v AČR očekávají zimní podmínky, neboť rallycrossový areál Racing Arena je po víkendovém přívalu pokryt sněhem. Navíc meteorologové avizují v nejbližších dnech mrazivé počasí, diváci i jezdci se mohou těšit na severu Čech na zimní klouzání po sosnovském okruhu. 

 

„Pro diváky jsme stanovili jednotné vstupné ve výši 100 Kč pro všechny divácké prostory včetně krytých tribun Racing Areny. K dispozici bude v těsné blízkosti areálu pro všechny motorizované fanoušky parkoviště za jednotný poplatek 30 Kč. Diváci se dále mohou během závodu občerstvit uvnitř našeho areálu v prodejních stáncích. Doušek teplého čaje nebo svařeného vína přijde v mrazivém počasí určitě vhod,“ řekl Jan Mochan, ředitel závodu. Zimní show se pojede ve vypsaných třídách N1, N2, N3, produkční vozy (N4), A5, A6, A7, A8 (WRC), Super 1600. „Navíc bude startovní pole doplněné o historické vozy,“ doplnil Mochan.

 

Každý jezdec absolvuje na sosnovské dráze dvě závodní jízdy na čas, které se jedou na dvě kola. Do konečného výsledku se počítá součet časů z obou jízd. Vedle českých jezdců se očekává účast vybraných rakouských jezdců, kteří startují v premiérovém ročníku Wintercup 2005. „Uzávěrka přihlášek jezdců je ve čtvrtek 27. ledna,“ upřesnil Mochan. Po sobotním dopoledním tréninku je start 1. závodní jízdy plánován na 12.30 hodin, 2. jízda odstartuje ve 13.45 hodin. Krátce po patnácté hodině proběhne vyhlášení výsledků.

 

V České Lípě 27. ledna 2005        

 

                           Emil Triner bude klouzat po Sosnové s ostavií WRC!

 

 

Jedním z velkých diváckých taháků premiérového Zimního setkání mistrů rally v Sosnové, které proběhne v sobotu 29. ledna, se stane Emil Triner. Pořadatelům z Autoklubu Česká Lípa v AČR nahlásil vůz Škoda Octavia WRC z týmu MAX Racing Plzeň. Organizátoři v čele s ředitelem soutěže Janem Mochanem evidovali den před uzávěrkou jezdců dvě desítky přihlášek. Každý jezdec absolvuje na zasněžené sosnovské dráze dvě závodní jízdy na čas, které se jedou na dvě kola. Do konečného výsledku se počítá součet časů z obou jízd. Po dopoledním tréninku je start 1. závodní jízdy plánován na 12.30 hodin, 2. jízda odstartuje ve 13.45 hodin. Krátce po patnácté hodině proběhne vyhlášení výsledků.

 

Vedle Emila Trinera se diváci mohou těšit na zajímavé souboje ve třídě produkčních vozů. „Přihlášeni jsou na vozech Mitsubishi Josef Semerád, Petr Poulík, Jiří Tošovský, Milan Liška, David Marek, František Blahout a další,“ uvedl Jan Mochan, ředitel závodu. V Sosnové se dále představí z českých jezdců například Petr Křížek (Mitsubishi Lancer EVO V), Jiří Pertlíček (Mitsubishi Lancer EVO VIII), Jiří Brož (Škoda Felicia Kit Car), Jiří Kulhan (VW Polo 1.4), Jiří Pertlíček jr. (Suzuki Ignis Sport), Jiří Vlček (Peugeot 106), Josef Sedláček a Jiří Petrášek. Vedle českých jezdců se očekává účast vybraných rakouských jezdců, kteří startují v premiérovém ročníku Wintercupu 2005.

 

 „Jejich sestavu se dozvíme až těsně před závodem. Máme však přislíbeno, že k nám přijedou,“ upřesnil Mochan. Uzávěrka přihlášek jezdců je až do čtvrteční půlnoci, další jezdci se mohou do Sosnové ještě přihlásit. Před únorovou Mogul Rallye Šumava Klatovy je právě sosnovský závod výborným testem v zimních podmínkách a dokonalým klouzáním na sněhu. Nicméně právě velká prodleva mezi rakouským Jännerem a Šumavou způsobila, že řada jezdců nemá k dispozici vůz.

 

 Například vítěz freistadtské rally Václav Pech má focus na repasi. Úřadující český šampión Jan Kopecký odjíždí na test do Skandinávie před Švédskou rally.

 

Pro diváky je v Sosnové stanoveno jednotné vstupné ve výši 100 Kč do všech prostor včetně krytých tribun Racing Areny.  

 

V České Lípě 27. ledna 2005                                                           Roman ORDELT

                                                                                                             tiskové středisko

                                                                                                           Autodrom Sosnová

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose