www.car.cz
 

Tradiční Rallye Šumava letos slaví 40. Letos bez přehmatů ??
     31.1.2005 13:39 - Pavel Jelínek


Klatovské Mogul Šumava Rallye 2005 se rychle  blíží. Její pořadatelé v minulých dnech novinářům přestavili letošní soutzěž, která se pojede  již  po  čtyřicáté v historii. Přes nepochybně obrovské  zkušenosti pořadatelů se ovšem poslední dva ročníky poněkud  nepovedly, jak  si jistě vzpomínají   fanoušci i závodníci.

Letos by se ale organizátoři nechtěli nechat zimou zaskočit a jsou   údajně na zimu připraveni. Navíc, na rozdíl od loňska, letos bude možné použít  pneumatiky s hroty. Hlavní je. že o použití gum s hřeby  budou rozhodovat jezdci sami - a nikoliv třeba  ředitel soutěže, jako vloni.

A lze předpokládat, že většina erzet bude pod sněhem. Sníh  bude chybět asi pouze na  známém okruhu u  Čínova, který ani letos  nebude v itineráři chybět. "Rozhodně nebudeme cesty solit a inertním materiálem posypeme jen obzvláště kritická místa," podotknul na  tiskové konferemci ředitel soutěže Milan Pospíšil..

Další změnou je to, že nejstarší česká automobilová rallye nebude mít tentokrát start a cíl na klatovském náměstí, ale rampa se přesunuje na Domažlickou třídu. Pořadatelé připravili celkem dvacet rychlostních zkoušek na Klatovsku a Vimpersku, zkoušky ovšem mají být oproti minulým rokům poněkud kratší.

Nezanedbatelnou změnou  pak bude to, že vozy WRC, které budou opět odděleny od zbytku startovního pole, bude letos dělit od ostatních přestávka patnáct minut.  Tedy nikoliv ona velmi vloni polemická hodina, která vloni způsobila zásadní změnu  trati a   poté i výsledkovou  rošádu....!!

Rakouské posádky, které vládly své domácí soutěži na začátku  roku, pojedou podle tvrzení pořadatelů téměř všichni také u nás na Šumavě. Posádek ze zahraničí by mělo být více než třicet. Na startu by vedle české špičky mimochodem neměl chybět rakouský šampion Baumschlager ( který po celou  soutěž se starším vozem  pěkně proháněl našeho  Pecha,  pozdějšího vítěze), či mistr Maďarska Kiss.

Připomeňme,že druhý díl českého šampionátu v automobilových soutěžích, kterým  Šumava je,  se pojede v pátek 18. a  v sobotu 19. února.


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na Šumavu 2004 od Vladimíra Hůly

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose